Sofija Milošević, srpska manekenka, rođena je 18. ožujka 1990. godine u Beogradu. Na manekenski put krenula je s nepunih 14 godina nakon što ju je otkrila Jelena Ivanović, bivša manekenka. Sofija se vrlo brzo snašla u radu za cijenjenu agenciju “International Scouting Office”. Uspjeh je prvi put osjetila na Tjednu mode u Beogradu, zaradivši novac na reviji brenda “Mango”. Sofija trenutno živi i radi na relaciji Beograd – Firenca, gdje je u ljubavnoj vezi s nogometašem Lukom Jovićem. Zajedno su blagoslovljeni s dva sina, Aleksejem i Teodorom.

Sarađujući s renomiranim modnim kućama kao što su “Valentino”, “Calvin Clein”, “Donna Karan”, “Agent Provocateur”, “Marc Jacobs”, “Ralph Lauren”, “Betsey Johnson” i druge, Sofija je stekla veliko bogatstvo iskustva u industriji. Jedna od njezinih najdražih uspomena je suradnja s Tomom Fordom koji je očaran njezinom ljepotom priznao da već dugo nije naišao na zanosniju osobu. Sofija je 2015. godine potpisala ugovor s cijenjenom agencijom “Tramp models”, što je dovelo do brojnih pojavljivanja na revijama. U veljači 2017. krasila je stranice američkog izdanja časopisa “Playboy” za snimanje editorijala.

Sofija se polako penjala u sami modni vrh sve do 13. svibnja 2019., kada je Sofija ponosno otvorila svoj vlastiti modni studio, “Sofi Milo”, koji se nalazi u Beogradu. Kako bi promovirala svoju marku i proizvode, ona koristi moć društvenih medija, a samo na “Instagramu” ima impresivnih pratitelja od preko 600.000.

Sa 16 godina manekenka je imala kratkotrajnu romansu s tenisačem Viktorom Troickim. Kasnije su obnovili svoju vezu, ali su na kraju ponovno okončali stvari. Sofija se zaručila za Filipa Živojinovića, sina proslavljenog srpskog tenisača Slobodana Živojinovića. Nakon njihovog prekida uživala je s pjevačem Slobom Vasićem, a mediji su je povezivali s bivšim vaterpolistom Vanjom Udovičićem.

Sofija je ranije bila u romantičnoj vezi s Ademom Ljajićem, nogometašem. Ipak, njihovoj ljubavnoj priči došao je kraj 2018. Sofija je od ljeta 2019. u vezi s nogometašem Lukom Jovićem. U slikovitom talijanskom odredištu Capri, Luka je zaprosio Sofiju u kolovozu 2020. Njihov radosni put nastavio se dok su 8. rujna 2020. dočekali svoje prvo dijete, sina po imenu Aleksey. Sofia je u ožujku rodila njihovog drugog sina, Teodora 28. 2022. u Madridu.

Sofija Milošević i Luka Jović su se u razdoblju dok im je sin išao u vrtić suočavali s raznim izazovima i strahovima, kao i svi mladi roditelji u ovo stresno vrijeme. Manekenka Sofija oglasila se na Instagramu i svojim pratiteljima postavila pitanje o emocionalnom udaru ostavljanja djece u vrtiću. Zatim je nastavila dijeliti svoje osobno iskustvo nakon što su njezini sljedbenici otvorili svoje probleme.

– Donosi mi olakšanje spoznaja da nisam sam u ovoj borbi. U početku, Aleksejeve suze i odbijanje odlaska u vrtić stvaraju stresnu situaciju za sve nas. A kad ga konačno uspijemo ostaviti tamo, iskustvo postaje nepodnošljivo. Ovo je napisala uz svoj dodatni komentar.

Nadalje, postoji tjeskoba koja se javlja kada se razmišlja o mogućnosti da se, ne daj Bože, on možda neće uključiti u razgovor s njim uobičajenim tonom, već prigušenim tonom koji svi koristimo kada razgovaramo s njim unutar granica našeg doma. Ne zaboravimo na mnoštvo drugih mučnih misli koje muče moj um. Podsjetimo, prije tri i pol godine Sofia je Luku blagoslovila dolaskom na svijet njihovog prvog sina Alekseja. Zatim je u ožujku 2022. doživjela radost što je na svijet donijela njihovog drugog sina Teodora. Kao predana majka, manekenka cijeni svaki dragocjeni trenutak proveden sa svojim dječacima. Međutim, prijelaz odvajanja i prilagodbe na vrtić za nju se pokazuje izazovom.