Svijet umjetnosti, ali i brojni obožavatelji i cijela regija, bili su ispunjeni tugom nakon što su čuli vijest da je Žarko Laušević prerano preminuo od nemilosrdne bolesti. Zaista je nevjerojatno i nevjerojatno izazovno oprostiti se od renomiranog glumca koji je svojim nastupima i doprinosima tijekom života ostavio nezaboravan utjecaj. Najveći teret svakako pada na njegovu obitelj, a posebno na njegovu vjernu suprugu Anitu, jer je Žarko često isticao njihovu neraskidivu vezu, koja je, unatoč izazovima, potaknuta iznimnom ljubavlju koja je odoljela svim okolnostima.

Duboke dubine njihove ljubavi i podrijetlo njezina početka za mnoge ostaju misterij. Njihovi su se putevi ukrstili tijekom Žarkova prvog braka, a prema riječima samog glumca, bila je to trenutna i neporeciva veza. Sredinom studenoga cijenjeni glumac sahranjen je na Novom groblju u Beogradu, a iza sebe je ostavio ožalošćeni krug kolega, prijatelja i suprugu Anitu, a posebno su mu bila djeca.

Nakon emotivne komemoracije i sprovoda, udovica Žarka Lauševića odlučila se povući iz javnosti, no nedavno je odlučila doći na predstavu koja se održava u Somboru. Osim Vesne Čipčić, na fotografiji koja je naknadno objavljena nalazi se i Andrej Josifovski, inače glumičin zet. Anita Laušević preselila se u New York 1997. godine, krenuvši na nevjerojatno putovanje kao vizažistica i frizerka.

Tijekom svoje karijere imala je priliku raditi uz renomirane holivudske ikone kao što su Kate Winslet i Leonardo DiCaprio. Posebno je počašćena nagradom za svoj izniman doprinos frizuri u hvaljenim serijama kao što su “Kronike Times Squarea”, “Privatni liječnik” i “Instinkt”. Nakon izlaska iz zatvora, u Americi joj se pridružio Žarko, a zajedno su dočekali kćer Janu. Njezino se ime može vidjeti u špici brojnih holivudskih i HBO projekata, a za svoj izniman doprinos nagrađena je i prestižnom nagradom “Designing Women”.