Ona j ejedna od najomiljenijih holivudskih glumica i iako se na velikom platnu doima kao nevinašce, ona to nipošto nije. Naprotiv ona ima jako turbulentan ljubavni život. Julia Roberts, poznata po svojoj burnoj romantičnoj povijesti, portretirala je nevinu osobu dok je uspješno osvajala srce oženjenog muškarca, odbijajući se iz njegovog zagrljaja.Njezino srce pripadalo je nizu zadivljujućih muškaraca, uključujući Matthewa Perryja, Dylana McDermotta, Benjamina Bretta, Liama ​​Neesona i neodoljivog Daniela Modlera.

  • Objavljen 1999., “Runaway Young” jedan je od njezinih filmova koji prikazuje ljubavnu priču iz njezina osobnog života, s glumcem Kieferom Sutherlandom u glavnoj muškoj ulozi.Ljubavna priča između njih započela je gotovo odmah nakon njihovog prvog susreta, koji se dogodio već prvog dana snimanja filma “Flatliners” (Tanka linija smrti) iz 1990. godine.

Nakon što je raskinula zaruke s Dylanom McDermottom, udala se za Kiefera, koji se iste godine razveo od Camelije Cat.

Tijekom dodjele Zlatnih globusa 1991., Julia Roberts i Kiefer Sutherland javno su učvrstili svoju vezu na crvenom tepihu, učinivši je službenom.

Glossy izvještava da su se unatoč glasinama o Kieferovoj navodnoj nevjeri s navodnom ljubavnicom, on i Julia Roberts, koju nazivaju zlatnim parom, brzo zaručili, učvrstivši svoj imidž u javnosti.

U tom je trenutku Julia, ispunjena ljubavlju, izjavila: “Naši su životi isprepleteni dok surađujemo i dijelimo duboku ljubav jedno prema drugome. To je pravi blagoslov i ne postoji ništa više što se može poželjeti.

Na opće iznenađenje, priča je na samom kraju dobila neslućeni obrat.Namjeravani brak između 23-godišnje Julije Roberts i 24-godišnjeg Kiefera Sutherlanda trebao se sklopiti 14. lipnja 1991. godine.Plan im je bio izmijeniti zavjete pred oko 150 uzvanika na pozornici studija “Twentieth Century Fox”, koja je pretvorena u pitoreskni vrtni ambijent.

 

Na dan vjenčanja, umjesto očekivanog slavlja, budući mladoženja se selio iz rezidencije na Hollywood Hillsu koju je dijelio s glumicom. U međuvremenu, primijećena je kako uživa u obroku s Patrickom Jasonom, koji je u to vrijeme bio najbliži pratitelj Kiefera Sutherlanda.

  • Nakon toga, Julia ga je pratila na putovanju u Dublin i upustila se u kratkotrajnu ljubavnu vezu.

Naravno, Sutherland je bio ispunjen gnjevom, ali se suzdržao od izražavanja svojih misli o svojoj zaručnici; međutim, našao se jednako bez riječi kada je trebalo komentirati Patricka.

Tvrdio je da zmija, koja se pretvarala da je njegova najbliža družica, zapravo nemilosrdno progoni njegovu djevojku.

Godine 2006., tijekom intervjua za E!Online, Kiefer je izrazio svoju zbunjenost zašto ga Patrick nije osobno obavijestio o događajima koji su se odvijali.

 

  • Glavno pitanje ovdje nije sama činjenica. Više je riječ o neočekivanosti situacije. Imali smo blisko prijateljstvo, pa bih očekivala da će me barem nazvati i dati mi do znanja da je razvio osjećaje prema njoj. No, na kraju sam to doznao od nekoga koga uopće nisam poznavao – bio je to stranac koji me o tome obavijestio preko E!Onlinea.

Prema medijskim izvješćima, do rastanka je došlo samo tri dana prije zakazanog vjenčanja.

Kiefer se godinama kasnije osvrnuo na cijeli događaj.Godinama kasnije, glumac se osvrnuo na prošlost i izrazio uvjerenje da je bila iskrena prema sebi, što je hvalevrijedna kvaliteta. Intenzitet njihove mladenačke ljubavi potaknuo ih je na impulzivnu odluku da se vjenčaju, odluku koju je bilo teško artikulirati zbog ogromnog pritiska koji su u to vrijeme osjećali. Ovo otkriće podijelili su s Entertainment Weeklyjem.

U to je vrijeme stekla svjetsku slavu, a vjenčanje, koje je u početku trebalo biti osobna stvar, pretvorilo se u nešto mnogo veličanstvenije. Usred kaosa pokazala je golemu hrabrost – iako to nije željela za sebe. Glumac se osvrnuo na to, napomenuvši kako je bila potrebna velika hrabrost za ustvrditi: “Ja to ne želim.”