Miladin Dado Pršo je od automehaničara do svoje 22. godine postao nogometna zvijezda, čime je njegova priča postala poznata. Iako niko nije očekivao da neko ko se ne bavi sportom redovno postane profesionalac njemu je to pošlo za rukom. Godine 1974. ova je osoba rođena u neposrednoj blizini Zadra, točnije u ljupkom gradiću Obrovcu. Cijelo vrijeme odrastanja živio je u srpskom domaćinstvu uz oca Radeta i majku Nadu. Kako je počeo rat, on se uputio u Rouen, grad koji se nalazi na sjeveru Francuske, dok su se njegovi roditelji preselili u Bačku Topolu. Po dolasku u Monako težio je 100 kilograma i odao se konzumiranju alkohola i cigareta.

 

Došavši u Rouen kao 19-godišnji izbjeglica, spomenutu osobu portal je opisao kao žestokog pušača koji dnevno konzumira više od dvije kutije cigareta. Navečer bi posjećivao lokalne barove, uživajući u pivu i rakiji, baš kao i njegovi kolege radnici. S težinom od sto kilograma i borbom s alkoholom Pršo, amaterski reprezentativac Rouena, činilo se da neće ostvariti svoje snove. Međutim, 2003. nezamislivo je postalo stvarnost jer se pridružio Monacu u prestižnoj Ligi prvaka. Svojim osebujnim izgledom, raširenim rukama, konjskim repom i isklesanom građom, Pršo je postao fenomen za sebe. Ističe se jedna utakmica protiv Deportiva, gdje je postigao nevjerojatan podvig postigavši ​​četiri pogotka, što su prije uspjeli samo Simeone Inzaghi i Marko van Basten. Taj je rekord kasnije nadmašio Lionel Messi koji je 2012. postigao nevjerojatnih pet golova u utakmici protiv Bayer Leverkusena.

U tom vremenskom okviru odlučio je da se odrekne svog srpskog imena. Nakon vjenčanja s Carol i dobivanja francuske putovnice, učvrstio je svoju odluku da prihvati ime Dado, koje je već bilo šire poznato kao njegov nadimak. Izražavajući neizmjernu sreću, kao građanin Hrvatske, ispunjen sam oduševljenjem što sam dobio na dar dres ukrašenu hrvatskim grbom, čime sam mogao dati nešto značajno svojoj voljenoj zemlji. U odlučnom demantiju slovenskim medijima odlučno sam ustvrdio: “Ponosno se izjašnjavam kao Hrvat, a sve druge tvrdnje jednostavno su  neutemeljene.

 

Dado je podržao svog talentiranog nećaka srpskog nogometaša Milana Pršu, ustupivši mu dresove i opremu. Milan, koji je bio dio generacije 1990. i bio je kapetan Zvezde, imao je obećavajuću budućnost pred sobom. Ipak, na kraju je igrao za Rad i Bežaniju. Kružila je glasina da Dado ima nepravilan rad srca, što je na kraju dovelo do toga da ga je splitski Hajduk odbio kao talenta. Pršo se pojavio kao jedan od najuspješnijih hrvatskih napadača, zabio je mrežu devet puta u 32 nastupa za reprezentacije, a osigurao je i naslove u Monaku i Glasgowu. Zbog ozljede njegova karijera je završila 2007. godine.