U očaravajućim ulicama Skadarlije uobičajena je pojava da svaki posetilac naiđe na dečaka tamnih očiju i kose, koji svojoj voljenoj daruje ruže kao srdačan poklon. Tokom generacija koje su prolazile, ova poznata figura nastavlja da krasi kaldrmu beogradske boemske četvrti, držeći korpu punu mirisnih cvetova. Među ovim prodavcima ruža ponosno stoji Alen Selimi, predstavnik skadarlijske cvjetne ponude, koji je imao sreću da zaokupi pažnju onih koji traže portret “malog Džeja” u filmu “Nedelja”. “Večeri ne provodim samo prodajući ruže. Moja sestra je uvijek uz mene. To za mene nije izazovan zadatak; mnogo je bolje nego pribjegavati krađi”, dijeli Alen, koji je naišao na ovu priliku da prilično pokaže svoje talente slučajno.

Kako je milozvučno otpjevao “Nedelju”, pokazalo se da savršeno odgovara biografskom filmu proslavljenog Dorćolca Džeje Ramadanovskog. “Roditelji su mi prenijeli iskrene čestitke. Odabrali su me umjesto drugog glumca. Sada ću krenuti na put i kao glumac i kao pjevač”, uzvikuje dječak s velikim uzbuđenjem. Koristeći zaradu od filma, kupio je poklone za svoju porodicu i gaji duboku želju da zajedno sa svojim najmilijima prikupi dovoljno sredstava kako bi stekao kuću. Alen izražava optimizam da bi se ova težnja na kraju mogla ostvariti.

Više se ne bavi prodajom ruža, sada učestvuje u drugom poduhvatu, nazivajući to potragom koju je preduzeo sa jednim od njegovih poznanika. Mali Selimi je izrazio svoju radost i podijelio: “Kad god sam u društvu svojih prijatelja, mi se bezbrižno zezamo i zajedno uživamo u igranju fudbala. Svi su svjesni mog učešća u filmu, a njihova iskrena sreća i ohrabrujuće riječi su odjekivale, ‘Alene, vjerujemo da se spremaju velike stvari za tebe.’ Bilo je dirljivo svjedočiti njihovoj nepokolebljivoj podršci, lišenoj ikakvog traga zavisti.

Čisti entuzijazam koji su pokazali i moji vršnjaci, pa čak i moj učitelj kada sam pokazao svoj talenat pjevanja, sve je zaprepastilo. Na premijeri filma, glumac je tokom celog filma izražavao oslanjanje na svog iskusnog kolegu Ivana Jevtovića. Osvrćući se na njihovu saradnju, pomenuo je da je imao privilegiju da radi zajedno sa Ivanom Jevtovićem i drugim talentovanim pojedincima, uključujući Husa i druge prirodnjake, i kao profesor i kao nastavnik. Ovaj jedinstveni spoj generacija i različitih talenata stvorio je izuzetnu sinergiju, kaže glumac.