Novak Đoković i njegova supruga Jelena Đoković duboko su posvećeni svojoj ulozi roditelja, dosledno tražeći znanje i razumevanje u ovoj oblasti. Jelena preuzima inicijativu organizujući tribine i predavanja koje vode cenjeni stručnjaci iz oblasti dečje psihologije i edukativnih tehnika, a koja imaju za cilj da podstaknu dečje samoizražavanje i spriječe eventualne emocionalne tegobe. Bez obzira na to koliko znanja posjeduju, roditelji su često zatečeni kada ih dijete iznenadi. To je bio slučaj sa Novakom i Jelenom, koji su se našli pred teškom dilemom koju je postavila njihova ćerka Tara.

Nesuglasice među njima bile su oko toga da li je primjereno da djevojka Tarinih godina nosi šminku. Iako je opšteprihvaćeno da devojčice prirodno teže šminkanju, ostalo je pitanje da li će ova praksa detetu usaditi pogrešne vrednosti. Novak je dijelio ovu zabrinutost i složio se sa istim gledištem. S druge strane, Jelena, koja se lično uzdržava od šminkanja, već se opredeljuje za prirodnu kozmetiku i mirisna ulja, nije smatrala da Tari treba zabraniti šminkanje. Jelenin pristup roditeljstvu ne podrazumeva nametanje ograničenja. Jelena otvoreno komunicira sa suprugom Novakom o povremenim nesuglasicama koje imaju. Poznato je da se njih dvoje sjajno slažu i snalaze u ulozi roditelja. Ne libi se da razgovara o tome kako je on ponekad kritikuje. Jelena priznaje da njihov sin uživa u pravljenju Lego kockica i slušanju muzike, aktivnostima za koje ona ne mora nužno da deli isti entuzijazam.

S druge strane, njihov sin također voli da igra tenis i gleda mečeve sa ocem, što nije nužno Jelenina omiljena zabava. Jelena uživa u plesu sa ćerkom, dok njena ćerka uživa u šminkanju, što ni sama Jelena ne voli posebno. Ipak, Jelena veruje u poštovanje slobode izražavanja svoje ćerke kroz ovaj vid umetnosti. Jelena se priseća situacije u kojoj ju je suprug kritikovao što njihovoj ćerki nije zabranila da se šminka, tvrdeći da je još mlada i da je uče pogrešnim vrednostima. U odgovoru Jelena je objasnila da je to bila želja njihove ćerke i da nije mogla da se natera da to zabrani, već je odlučila da je podrži i pomogne joj da napreduje u tom pogledu. Prema Jeleninim rečima, Tara ima izuzetno snažan karakter i sklonost ka urednosti.

Jelena čak tvrdi da je Tarin uticaj na nju počeo još u trudnoći, jer je i ona našla da se stalno sređuje dok je nosila Taru. Jelena tvrdi da ne podržava ni ekstreman pristup roditeljstvu – ni autoritarnost, koja negira prava deteta, ni permisivnost, jer su granice i dalje neophodne, ali ih treba postavljati na blag način. Dok se Jelena svesrdno posvetila istraživanju dječjeg razvoja i ranog obrazovanja kroz ulogu direktora Fondacije Novak Đoković, ona otvoreno priznaje da se bori s raznim neizvjesnostima. Ona prepoznaje da će tek kada Stefan i Tara preuzmu vlasništvo nad kompanijom, ona istinski proceniti svoj uspeh i identifikovati sve greške koje je napravila na tom putu.