Najviše je pamtimo po ulozi u Boljem životu a iako je od tada prošlo više o tri decenije glimica kao da nije ostarila nijdan dan. Izgleda nevjerovatno za svoje godine i mnogo mlađim djevojkama bi mogla stati na crtu. Lidija Vukićević je srpska glumica koja već duže vreme boravi i radi u Beogradu. Godine 1991. stupila je u brak sa Mitrom Mrkelom, bivšim jugoslovenskim fudbalerom i reprezentativcem. Par je 1992. godine dobio prvo dete Andreja, a tri godine kasnije i drugog sina Davida. Dok je Andrej nastavio karijeru u fudbalu, David teži da postane pilot.

  • Zbog profesionalnih obaveza njenog supruga, boravili su u raznim zemljama, uključujući Ameriku, Tursku i Holandiju. Lidija je imala priliku posjetiti brojne destinacije kao što su Babilon, Jordan, Meka, Bagdad. I dan danas dobija brojne komplimente na račun svog izgleda, što joj naravno uvijek imponuje. Za kratko vrijeme, glumica je postigla veliku slavu i uspjeh.

 

Lidija i Mitar su 2000. godine odlučili da raskinu brak, a deca su ostala pod brigom majke. Lidija je svoju glumačku karijeru započela 1986. godine ulogom Soje u filmu “Razvod na određeno vreme”. Sledeće godine preuzela je ulogu Rade, Romkinje koja sanja da postane pevačica, u filmu “Lutalica”. Osim toga, krenula je u kultnu seriju “Bolji život”, u kojoj je tumačila lik Violete, poznatu i kao Vika Popadić.

U filmu “Špijun na štiklama” ona je glumila Maju davne 1988. godine. Izuzetna gluma Lidije i Aljoše Vučkovića u seriji “Bolji život” donela im je prestižnu titulu najboljeg glumačkog para godine po izboru čitalaca TV Novosti. Ovo cenjeno priznanje uručeno im je na Filmskim susretima u Nišu.

Lidija Vukićević decenijama je prepoznata po svom zaštitnom znaku raskošnih, kaskadnih lokna. Glumica se retko viđa bez njene prepoznatljive frizure, koja je postala predmet divljenja žena širom Balkana. Međutim, Lidija shvaća važnost povremene promjene za svaku ženu.

Odlučivši se za privremenu transformaciju, Lidija, koja ne voli estetske preinake, otkrila je da je promjena frizure idealno rješenje za preuređenje njenog imidža. Svoje ispravljene pramenove vješto je usavršila feniranjem i peglama, a mora se napomenuti da joj ovaj novi izgled besprijekorno stoji. Dobro je poznata činjenica da na ženi takve ljepote sve izgleda fantastično.

  • Ako imate guste kovrče poput Lidije i želite da privremeno ispravite kosu za neku posebnu priliku, bilo bi mudro da se upoznate sa nekoliko tehnika za sprečavanje oštećenja od toplote. Prije upotrebe pegle, bitno je osigurati da je vaša kosa čista, kondicionirana i bez tvrdokornih zapetljavanja.

Kako biste se zaštitili od lomljenja, preporučljivo je koristiti hranjivu masku za dubinsko regeneriranje prije ispravljanja kose. S obzirom na sklonost kovrčave kose da se podvrgne strukturnim promjenama, ključno je zaštititi je od nepoznate vrućine prije početka procesa feniranja ili peglanja.

Započnite sušenjem kose sa umjerenom postavkom topline na fenu, a zatim upotrijebite nisku ili srednju temperaturu na peglu kako biste ispravili kosu, počevši od korijena. Da biste postigli ravnu kosu bez nanošenja štete, jednostavno povucite češalj preko svakog dijela kose dok postavite peglu iznad njega.

Ova metoda osigurava efikasno ravnanje bez ugrožavanja zdravlja vaše kose. Bez sumnje, Lidija Vukićević je izuzetna srpska glumica i istaknuta javna ličnost koja ostavlja neizbrisiv trag.

Njeno putovanje obuhvata mnoštvo iskustava, od zadivljujućih nastupa na sceni do aktivnog bavljenja politikom, od navigacije kroz porodične uspone i padove do prevazilaženja ličnih prepreka.

Višestruka priroda, otpornost i duboka osetljivost Lidije Vukićević bili su očigledni u svakom aspektu njenog postojanja. Njena priča služi kao dirljiv podsjetnik da svaki pojedinac upravlja svojim jedinstvenim trijumfima i nevoljama, a hrabrost s kojom se suočavamo s njima je ono što zaista oblikuje naš karakter. Lidijin uticaj proširio se izvan sfera glume i politike, duboko odjekujući u srcima onih koji priznaju i cijene njeno lično putovanje.