Godinama je javnost bila zaokupljena intrigantnom zajednicom Lepe Brene i Bobe. Lepa Brena, istaknuta ličnost regionalne muzičke scene, inače svoj privatni život drži podalje od očiju javnosti. Ipak, Brena je prije nekoliko godina hrabro odlučila otvoreno pristupiti izazovima u braku s bivšim teniserom Slobodanom Bobom Živojinovićem. Iako je priznala da njezini bračni problemi nisu jedinstveni, otkrila je prisutnost sukoba između nje i supruga.

  • Naime, Brena je istaknula brojna iskušenja s kojima se njihov skladan brak susreo, ali su na svakom uspješno trijumfirali. “Moj brak, kao i svaki drugi, bio je daleko od savršenog. Suprotstavljena mišljenja bila su prirodan dio naše veze, posebno imajući u vidu da smo živjeli na Balkanu. Važno je priznati da muškarci često očekuju da im se da prioritet, a to je način razmišljanja nekih žena, uključujući Ja sam također bila neovisna osoba koja se zna zauzeti za sebe.

Međutim, istina je da se žene u Srbiji suočavaju s uobičajenim problemom na Balkanu i kompromise, strategiju koju sam također primijenio s onima koji su došli nakon mene. Kao roditelj koji odgaja tri dječaka, prioritet mi je usaditi im duboko poštovanje prema ženama. Naglasio sam im koliko je važno pažljivo postupati s djevojčicama i ne gledati na njih kao na jednokratne predmete koji se lako mogu zamijeniti.

  • Zapravo, jednom sam s njima rekao da ako se ikad nađu u situaciji u kojoj trebaju prekinuti vezu, to trebaju učiniti s poštovanjem i džentlmenski. Postoji sveprisutno neprijateljstvo usmjereno ne samo prema ženama i djeci nego i prema starijima. Čini se da je u našoj zajednici fizička snaga odlučujući čimbenik u nečijoj sposobnosti ispoljavanja moći. Moraju li se žene naoružati kako bi se zaštitile od pijanih ili problematičnih pojedinaca? Ovo je i dalje jedno od važnih pitanja u našem području.

Osim toga, jasno je dala do znanja da se čvrsto drži granice u kojoj supružnici ne ugrožavaju integritet i dostojanstvo jedno drugoga, a i ona i Bob odbijaju ulaziti u sukobe. U našem pristupu rješavanju problema prednost dajemo otvorenoj komunikaciji umjesto pribjegavanju destruktivnim radnjama. Međutim, kao par s djecom i zajedničkom obitelji, ključno je da oboje odvojimo trenutak za stanku i razmislimo prije nego što reagiramo.

  • Naučila sam oprostiti i otpustiti, shvaćajući da naši postupci ne utječu samo na nas, već i na našu djecu. Postoji granica koju odbijam prijeći, ona koja čuva naš integritet i dostojanstvo kao supružnika. Kompromis je bitan, posebno za dobrobit naše djece, a nepotrebne sukobe treba izbjegavati. Naša im neslaganja ne bi trebala nanositi nepotrebnu bol. Čvrsto vjerujem da nijedan brak ne može opstati bez dogovora i kompromisa, pa tako ni naš, kako je iskreno rekla Lepa Brena, poznata i kao Fahreta Jahić, ikonska ličnost u povijesti balkanske glazbe i simbol jugoslavenske glazbene scene.

Lepa Brena, rođena 20. listopada 1960. godine u Tuzli, na svoj je profesionalni put krenula osamdesetih godina prošlog stoljeća kao članica renomirane grupe Slatki Greh. Njezina izrazita fuzija pop i folk glazbe, koja je s vremenom postala poznata kao turbo-folk, dovela ju je do neviđene slave i postavila je kao ikonsku figuru. Uz impresivnu rekordnu prodaju od preko 25 milijuna albuma, Lepa Brena nije samo glazbena senzacija, već i značajan kulturni simbol, čija je umjetnička putanja ostavila neizbrisiv trag na glazbenom krajoliku bivše Jugoslavije.