Nakon smrti voljenog člana obitelji, nije neuobičajeno da se pojave sporovi oko podjele njihove imovine. Tako je bilo i nakon smrti slavnog Predraga Živkovića Tozovca, kojemu se 6. travnja bliži treća godišnjica. Raspodjelu njegove imovine zahvatio je krajnji kaos koji je zahtijevao značajnu intervenciju pravosudnih tijela da se dođe do rješenja. Primarni čimbenik koji je doprinio ovoj teškoj situaciji bila je nemogućnost nasljednika da postignu konsenzus u vezi s pravim vlasništvom nad imovinom.

Kako je prenosio “Kurir”, sinovi Tozovca, koji su rođeni van braka, okupili su se nakon njegove smrti kako bi rešili pitanje nasledstva. Svetozar, koji živi u Srbiji, i još jedan sin, za kojeg se zna samo da je u Americi, poduzeli su korake da se problem riješi mirnim putem, bez sudskog postupka. Najprije su pokušali doći do rješenja u razgovoru s Tozovčevom udovicom Emilijom Mimom Živković. No, trud im je bio uzaludan jer ih je preko svog pravnog zastupnika obavijestila da kompromis nije moguć. Tvrdila je da je Tozovac s njom sklopio ugovor o uzdržavanju kojim joj je dodijelio vlasništvo nad cjelokupnom imovinom. Slijedom toga, sinovi su odlučili pokrenuti ostavinsku raspravu na sudu.

Kako bi se do kraja utvrdila imovinska vrijednost Živkovića, sudac je izdao nalog za opsežnu istragu. To je natjeralo pravosudne vlasti da izvrše temeljitu inventuru prebivališta preminulog pjevača i procijene njihovu vrijednost. Nekretnine su također provjerene u suradnji sa zemljišnoknjižnim uredom. Tijekom ovog procesa potvrđeno je da u kući nema vrijednih predmeta koji bi se definitivno mogli pripisati Tozovcu. Emilija je ustvrdila da sve, uključujući i skupe umjetničke slike, pripada njoj. Predrag je, pak, posjedovao razne nekretnine, uključujući kuću na Voždovcu u kojoj je živio s Emilijom, kao i još dva stana. Uz to, imao je značajnu ušteđevinu od više stotina tisuća eura, koja je do okončanja sudskog postupka bila na sigurnom pohranjena u sefu. Buran i dramatičan sudski proces trajao je, kako doznaje pouzdan izvor, godinu i pol. Naime, zbog dugogodišnje ekskluzivne veze s Tozovcem, Emilija je žestoko isticala svoje vlasništvo nad svime.

Tijekom sudskog postupka strastveno je povisila ton i upitala: “Zašto nemaš osjećaja srama? Zapostavljala si ga i nisi ga uzdržavala dok je bio živ, a sada imaš drskosti nešto tražiti!” Ovo su samo neki od zamršenih detalja koje je izvor otkrio u vezi s pravnim procesom. Emilija je, svjedočeći na sudu, otkrila da joj se Tozovčev sin iz Amerike nekoliko godina nije javljao, a njezin drugi sin Svetozar s njim je u zategnutim odnosima. Emilia je ustvrdila da je Svetozara opetovano ponižavao i omalovažavao. No, uvidjevši da sutkinja nije sklona udovoljiti svim njezinim zahtjevima, pokazala je spremnost da nađe zlatnu sredinu predloživši podjelu stana. Prema njezinu prijedlogu, polovica stana bila bi dodijeljena njoj, a drugu polovicu dijelili bi Tozovčevi sinovi. Emilijino pravo nasljedstvo čini rezidencija na Voždovcu, gdje je s pjevačem živjela do njegove smrti 2021. godine, dok je njen sin Svetozar dobio u vlasništvo poseban stan.

Sugovornik je otkrio da drugi sin, koji trenutno živi u Americi, također ima pravo na dio nasljedstva. Međutim, konkretni detalji i opseg njegova udjela ostaju neizvjesni. Kruže glasine da posjeduje još jedan stan, koji je odmah prodao. Nadalje, pozamašna svota novca, koja iznosi stotine tisuća eura, ravnomjerno je podijeljena među braćom i sestrama. Iznenađujuće, sudski postupak nije se bavio vrijednim umjetninama pronađenim u rezidenciji pokojnog pjevača. Dok su njegovi sinovi tražili određeni komad, Emilia je samouvjereno tvrdila da je vlasništvo nad slikama. Tozovac, koji je u međuvremenu preminuo, rijetko je govorio o svojim nasljednicima. Sanju, Emilijinu kćer iz prethodnog braka, dosljedno je doživljavao kao svoju. Samo je jednom prilikom spomenuo svoje sinove. Odlučio sam zadržati privatnost oko postojanja svoja dva sina, budući da je njihovo začeće bilo neplanirano. Moja je iskrena želja da dožive živote ispunjene zadovoljstvom. Raduje me što mogu otkriti da jedan od njih trenutno živi u Sjedinjenim Državama i ima sina po imenu Mark.