Jelena i Novak Đoković zasigurno drže titulu najskladnijeg bračnog para na našoj javnoj sceni. Jelena u stopu prati i podržava svog supruga u svemu što radi, ali isto tako i Novak podržava nju.

Novak Đoković sinoć je dobio titulu najboljeg sportiste sveta, ali on nije jedini koji je oduševio publiku. Jelena, njegova supruga, takođe je zračila crvenim tepihom na dodeli Laureus nagrada i dobila brojna priznanja za svoj besprekoran modni izbor. Novak i Jelena Đoković, uprkos relativno mladim godinama, odaju auru bezvremenske veze.
Iako su se možda upoznali i odrastali od ranog djetinjstva, oboje su imali svoje mladenačke romanse prije nego što su se našli. Jelena, tada poznata kao Ristić, svojevremeno je bila zaljubljena u tenisera Ivana Bjelicu Gileta, Beograđanina koji danas ima 37 godina. Međutim, njihova je veza bila kratkog vijeka zbog mladenačke nezrelosti.
Jelenino kratko druženje sa Novakovim kolegom brzo je izbledelo, ali je ime Ivana Bjelice nastavilo da se pominje u medijima i van samog sportskog izveštavanja. Nekoliko godina kasnije, Ivan je stupio u vezu sa Hristinom Popović, ženom koja ne samo da poseduje umetnički talenat već ga deli i ljubav prema sportu.
Iako nikada nisu javno govorili o svojoj romansi, postalo je očigledno da je njihovoj ljubavi došao kraj 2018. godine kada je plavokosa glumica uklonila njihove zajedničke fotografije sa svog Instagram profila. Posle nekoliko meseci počele su da kruže glasine da Hristina i Ivan pokušavaju da ožive svoju ljubavnu priču. Međutim, ubrzo je postalo očigledno da nema nade za pomirenje i oboje su krenuli svojim putem.
Još kada je Jelena bila poznata kao Ristić, bila je duboko zaljubljena u tenisera Ivana Bjelicu Gileta. Uprkos njihovoj kratkoj romansi, Ivanovo ime je nastavilo da se nalazi na naslovnim stranicama, šireći se i izvan sportske rubrike. Ivan je prije pet godina stupio u vezu sa Hristinom Popović.
Iako su svoj ljubavni život držali privatnim, 2018. godine postalo je očigledno da je njihova romansa došla do kraja, jer je Hristina uklonila sve njihove zajedničke fotografije sa svog Instagram profila. U svom vrhuncu, Ivan Bjelica je kao teniser pokazao veliki potencijal, postigavši ​​zapaženo 290. mjesto na ATP listi.
Njegovo umijeće se proteglo i dalje od pojedinačnih mečeva, jer je trijumfovao na 12 ITF turnira i pokazao svoje vještine u igri parova. Tokom svoje duge seniorske karijere, učestvovao je u preko hiljadu utakmica. Nakon uspješnog završetka studija bankarstva i finansija na Univerzitetu Mississippi, postao je visoko cijenjen trener u Teniskom centru Novak.
Jelena Đoković, ranije poznata kao Ristić, supruga je Novaka Đokovića, najboljeg srpskog i svetskog tenisera. Rođena u Beogradu 17. juna 1986. godine, živela je u Kosovskoj ulici, ali je najveći deo svog formiranja provela u Ljigi pod starateljstvom bake i dede.
Tražili bi pjesme na radiju u znak sjećanja na njena postignuća, uključujući svaku uspješnu peticu. Nakon završenog školovanja u OŠ “Drinka Pavlović” i Sportskoj gimnaziji, sa Novakom se ukrstila 2005. godine zahvaljujući zajedničkim poznanstvima. Od trenutka kada su se ugledali, njihova ljubav je procvetala i od tada su ostali nerazdvojni.
Njihova zajednička strast prema sportu, posebno Jelenina posvećenost tenisu i atletici, dodatno je učvrstila njihovu vezu. Vođena željom da dobije stipendiju i nastavi studije u inostranstvu, Jelena se posvetila školovanju.