U subotu je održano finale muzičkog takmičenja Zvezde Granda gdje je Cecina takmičarka Šejla Zonić odnijela pobjedu. Ceca je te noći najavila niz projekata koji slijede sada kada ne bude takmičenja. 

Svetlana Ceca Ražnatović dugo je vješto skrivala pravi identitet svoje glazbene suradnice, da bi nedavno otkrila da je s njom surađivala cijenjena pop senzacija Željko Joksimović. Nakon što su dva desetljeća strpljivo čekali vrijeme, pojavio se idealan trenutak da udruže snage na pjesmi koju su obožavali za koju su oboje smatrali da je doista istaknula snagu njihovih vokalnih sposobnosti.

Ovo pjevačevo otkriće izazvalo je veliku znatiželju i uzbuđenje. Ceca se na svom Instagram profilu raspitala o spremnosti svojih fanova, potaknuvši nagađanja o iznimnoj suradnji. Kako su mediji ranije pisali, Željko je Ceci uputio primamljivu ponudu za zajednički pothvat na nesvakidašnjoj skladbi, što je ona zdušno prihvatila.

Ceca, poznata i kao Svetlana Ražnatović (ranije Veličković), slovi za jednu od najistaknutijih srpskih turbo-folk pjevačica, često je nazivaju i “srpskom majkom”. Tijekom svoje slavne karijere Ceca je stvorila zadivljujuću kolekciju od šesnaest studijskih albuma koji se mogu pohvaliti impresivnom prodajom od oko sedam milijuna primjeraka.

Ovo izvanredno postignuće učvršćuje njenu poziciju jedne od najuspješnijih umjetnica u srpskoj povijesti. Ne samo da je značajno utjecala u glazbenoj industriji, već je Ceca istraživala i glumu i poduzetništvo. Njezin golemi utjecaj na srpsku glazbenu scenu i kulturni krajolik teško je precijeniti jer su njezini albumi i pjesme postali sastavni dio srpskog identiteta.

Ceca, poznata i kao Svetlana Ražnatović, rođena je 14. lipnja 1973. godine u Žitoraži, koja se tada nalazila u Socijalističkoj Republici Srbiji.Odrastajući u skromnom domaćinstvu, Cecini roditelji, Mira i Slobodan Veličković, radili su kao učiteljica, odnosno bravar. Uz samo 11 mjeseci mlađu mlađu sestru Lidiju, baka i djed imali su značajnu ulogu u oblikovanju Cecinog odrastanja.

Ceca je od malih nogu pokazivala duboku strast prema glazbi, a njen nesvakidašnji talent vrlo brzo je došao do izražaja. Odabir glazbene karijere nakon završene osnovne škole označio je ključni trenutak u njezinu životu. No, Ceca je uz glazbene ambicije uspjela staviti i svoje obrazovanje u prvi plan. Napredovala je u akademskom pogledu i s odličnim uspjehom završila srednju veterinarsku školu, pokazujući svoju predanost i vještinu u učinkovitom usklađivanju svojih akademskih i strukovnih ciljeva.

Putanja njezinih budućih postignuća i profesionalnih trijumfa može se pratiti unatrag do ove određene faze njezina života. Zajednica Cece i Željka Ražnatovića, poznatijeg kao Arkan, izazvala je žestoke rasprave i polemike. Arkan, istaknuti paravojni vođa tijekom jugoslavenskog sukoba, bio je lik koji je izazvao oštre reakcije javnosti.

Njihov brak 1995. izazvao je golem interes javnosti zbog Arkanove sporne prošlosti i Cecine sveopće slave. Njihova bračna veza trajala je sve do Arkanove prerane smrti 2000. godine. Dajući dodatni sloj svom zamršenom osobnom narativu, Ceca preuzima ulogu majke dvoje djece, uz to što je udovica Željka Ražnatovića Arkana.

Njihov sin, Veljko, pojavio se na svijetu 1996., a slijedila ga je njihova kći, Anastasija, 1998. Ovi potomci stalno su privlačili pozornost zbog općeg hvaljenja njihove majke i sporne reputacije njihova oca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here