Zemlje naše regije svojedobno su bile suočene s primjetnim valom migranata koji su željeli ući u Europsku uniju. Ovaj događaj izazvao je hitnu i opsežnu reakciju susjednih naroda, koji su neumorno nastojali riješiti ovo hitno pitanje. Posljedično, kampovi za migrante brzo su uspostavljeni i pojačana je kontrola granica. Ipak, unatoč tim zajedničkim nastojanjima, krijumčarenje migranata progresivno je u porastu.

Kako javlja Radio Mrežnica, u Karlovačkoj županiji nešto iza 17 sati počela je potjera u kojoj su sudjelovala najmanje četiri policijska vozila. U potjeri su sudjelovala dva vozila koja su se kretala iz smjera Potoka Tounjskog prema Karlovcu, a potom su se na autocestu uputila prema Zagrebu. Iskazi očevidaca dali su ključnu informaciju da je policija u Potoku Tounjskom odmah pokrenula potragu za više automobila za koje se sumnja da su upleteni u krijumčarenje migranata. Uz nevjerojatnu agilnost, osumnjičenici su uspjeli izbjeći uhićenje tako što su skrenuli s kursa prema Karlovcu i konačno izašli na autocestu koja vodi prema Zagrebu.

Kako doznaje Danas.hr, policija je utvrdila da je jedno vozilo zaustavljeno, dok je drugo vozilo nastavilo dalje izvan nadležnosti PU karlovačke. Novinari Radio Mrežnice neformalno su doznali da u akciji sudjeluju policijski službenici postaja Ogulin, Dugorje i Karlovac. Neslužbeno se doznaje da su vozila uočena kako se autocestom kreću prema Zagrebu. Preventivno su na raskrižju Lučko postavljena vozila policijskih snaga.

O njihovoj prisutnosti svjedočili su brojni vozači i sudionici u prometu, a neki su svoja iskustva podijelili i na Facebook stranici Radio Mrežnice. Jedna osoba ispričala je mučan susret svoje sestre s jurećim vozilima tijekom putovanja u Zagreb. Drugi komentar spominje nevjerojatnu brojku od 200 osoba koje se svakog sata obrade u Bosiljevu. Tragičnost djece koja su se našla na autocesti netko je također istaknuo, izrazivši tugu i užas. Komentari na Facebooku otkrili su da su mnogi bili u stanju šoka nakon što su u zadnji trenutak za dlaku izbjegli sudar.