Iako se prekid Maje Mandžuke i Filipa Živojinovića dogodio prije gotovo desetljeće, i dalje je predmet medijske pažnje. Prekid Maje Mandžuke i Filipa Živojinovića 2015. ostavio je jedinstven osjećaj razočaranja kod onih koji su ih smatrali savršenim parom. Obitelji voljenih emotivnih suputnika ostale su obeshrabrene kada su njihove nade da će svjedočiti veselom svadbenom plesu raspršene iznenadnim raskidom. Maja je šaljivo spomenula da je čak tri puta pokušala pobjeći sa svadbene ceremonije, što je mnoge navelo na nagađanja da je jedan od tih pokušaja bio s Filipom, što je na kraju rezultiralo prekidom njihove četverogodišnje veze i razvodom mladog para.

  • Nakon što se Filip vratio u Srbiju, očajan je utjehu potražio kod drugoga, a dramska umjetnica odabrala je život u Los Angelesu. Nedugo nakon rastave Maje Mandžuke i Filipa Živojinovića, Bobin sin je započeo ljubavnu vezu s pjevačicom Aleksandrom Prijović, koja je rezultirala njihovom ljubavnom vezom 2018. godine. Mandžuka očito nije shvatio da je mladi Živojinović dovoljno opremljen za obveze muža. Kao što sugerira melankolični tekst jedne jugonostalgične pjesme, nepromišljeno je odbacila sve što su zajedno gradili. Živojinović, s druge strane, cijeni uživanje u odnosu na konvencionalno pokazivanje naklonosti ili sentimentalnosti.

Ne propušta priliku za izlete, nove profesionalne izazove i uživanje u večernjim izlascima s prijateljima. Njezine glazbene preferencije nedavno je pokazao video koji je podijelila na Instagramu tijekom noćnog izlaska. Odabrana pjesma bila je “Duge noge” Majine svekrve Lepe Brene, a ona je veselo pjevala znajući svaku riječ. Došao je trenutak kada je pjevačica zagrlila glumicu, što je uvelike doživljeno kao znak solidarnosti, a zasluga je pripisana Filipu. O stalnim upitima osjeća li Maja grižnju savjesti zbog rastave ili još uvijek gaji emocije prema supružniku Priyi, razmišljalo se već duže vrijeme. Nažalost, nema konačnog odgovora.

  • Bez sumnje, glumica i producentica, koja je nedvojbeno zanosna, djeluje blistavije nego ikada. Dok je ranije tvrdila da je u strogo prijateljskim vezama sa Živojinovićem, istinitost njezine izjave mogu potvrditi samo njeni bliski krugovi, a možda i glazbenici u lokalu gdje izvodi pjesme koje podsjećaju na Brenine. Rođena 27. veljače 1982. godine u Beogradu, Maja Mandžuka je kći Danke Muždeke Mandžuke i Zlatka Mandžuke. Ima stariju sestru po imenu Mila. Odgojena u obitelji koja cijeni obrazovanje i njeguje umjetnost, potječe iz sredine u kojoj su se oba njezina roditelja istaknula u svojim područjima. Njezina majka, ugledna osoba u znanstvenoj zajednici, nije samo liječnica i profesorica nego i producentica.

Slično tome, njezin je otac višestruka osoba koja ima doktorat znanosti, bavi se pravom i posjeduje talent za pisanje i slikanje. Po uzoru na svoju uspješnu obitelj, nakon završenog školovanja nastavila je karijeru TV redatelja. Svoje formativne godine uglavnom je provela na Vračaru, gde je sa šest godina krenula na svoj obrazovni put, pohađajući cenjenu Osnovnu školu „Sava Kovačević“ (danas „Jovan Miodragović“). Lijepa sjećanja na njezino odrastanje duboko su isprepletena s ovim susjedstvom, posebno s prostranim trgom ispred školske zgrade gdje su se odvijali dragi trenuci igre.

  • Željno iščekujući početak svojih akademskih potraga, čeznula je pridružiti se svojim vršnjacima u učionici. Osvrćući se na svoje djetinjstvo, sa zahvalnošću je priznala ključnu ulogu koju su njezini djed i baka odigrali u njegovanju nje i njezine sestre, budući da su njihovi roditelji bili zauzeti zahtjevnim radnim rasporedom. Svaki dan, njezini odani djed i baka vjerno su je pratili u školu, strpljivo čekajući vani do završetka nastave. Ova draga uspomena koju je podijelila tijekom intervjua za emisiju “Časkalica” svjedoči o postojanoj vezi koju i dan danas dijeli sa svojom sestrom.

Glumica s ponosom ističe da ju je dosad najviše ispunjavala uloga tete Mateje i Marka. Od malih nogu bila je očita Majina strast prema pozornici. Još u osnovnoj školi svoju ljubav prema glumačkom nastupu iskazivala je kroz imitacije i sudjelovanje u školskim predstavama. Pjevanje, ples i oponašanje filmskih scena donijeli su joj veliku radost. Međutim, istinski ju je osvojio njezin portret Michaela Jacksona. Zapravo, njezina imitacija legendarnog kralja popa zaslužila joj je prvo mjesto na natjecanju tijekom prvog razreda osnovne škole. Njezina sklonost kameri bila je vidljiva od malih nogu, o čemu svjedoči njezin intervju s glasovitim Vukom Bojovićem u zoološkom vrtu kada je imala samo 9 godina.

  • Intrigantno je primijetiti da je ova interakcija označila njezin prvi pohod na zaradu, u čemu je odmah uživala sa svojim društvom. Nakon uspješno završenog tečaja za male manekene, svoj prvi životni uspjeh ostvarila je osvojivši prvo mjesto na natjecanju održanom u dvorani Pinki. Maja, koja je prvu plaću počela zarađivati ​​s 14 godina surađujući sa sestrom na fotografijama za grčki časopis “Halides”, jednom je prilikom spomenula kako njezina diploma i danas zauzima značajno mjesto u njezinoj sobi. Nakon toga, ukazala joj se prilika iz pariške agencije “Ford” koja ju je potaknula da u pratnji roditelja krene na put u čarobni grad.

Ipak, ubrzo je postalo očito da svijet modelinga nije u skladu s njezinim težnjama. U dobi od 11 godina s obitelji se preselila na Cipar, gdje je završila osnovno obrazovanje u engleskoj srednjoj školi. Bilo je to u dobi od 13 godina kada je prvi put krasila pozornicu, pokazujući svoj talent u zadivljujućoj kazališnoj predstavi “Alisa u zemlji čudesa”. Nakon trogodišnjeg boravka na Cipru, Maja se vraća u Beograd i upisuje 14. beogradsku gimnaziju. Dječja nevina i neuzvraćena ljubav dodala je dašak živih boja njihovom bezbrižnom djetinjstvu. Prisjetila se svojih tinejdžerskih godina, ispunjenih zaljubljenostima koje su uglavnom bile neuzvraćene.

  • Kad je krenula u srednju školu, a kasnije i na fakultet, neki su joj dečki priznali ljubav, ali nisu imali hrabrosti da joj priđu. Jedna posebna uspomena ostala je u uspomeni: kada je imala 14 godina, dječak iz škole iznenadio ju je sa 101 ružom na Valentinovo. Nije mogla otkriti njegovo ime zbog njegove trenutne slave, ali to je bila gesta od srca. Po povratku kući, u dnevnoj sobi je otkrila veliki izlog – košaru sa 100 crvenih ruža i jednu žutu ružu. Uz prekrasan aranžman bilo je pismo s natpisom od srca. Kako bih pokazao dubinu svoje naklonosti prema vama, predstavljam vam ovu sitnu 101 ružu.

Godine 2001. otisnula se u svijet kinematografije okušavši se u filmu “Virtualna stvarnost” tijekom srednje škole. Maja, koja je iznimno mlada dobila glavnu ulogu u svom omiljenom filmu, ispričala je kako je sa samo 15 godina bila na audiciji s više od 200 djevojaka. U ovoj zadivljujućoj socijalnoj drami, rađenoj u koprodukciji “Victory filma” i RTS-a, imala je privilegiju da filmsko platno dijeli sa kultnim Draganom Nikolićem i Sonjom Savić. Film je debitirao 2001. godine na domaćim filmskim festivalima, gdje je osvojio više prestižnih priznanja. Njezin portret Senke, mlade djevojke uhvaćene u destruktivni zagrljaj ovisnosti o drogama, priskrbio joj je široko priznanje i hvalospjeve, uključujući nominacije i nagrade za najbolju glumicu u usponu.

  • Godine 2001. izašao je renomirani kultni film “Munje” Radivoja Andrića, au njemu je stekla slavu svojim zanosnim tumačenjem lika Kate. Majin uspon u zvijezde dogodio se u srpskom filmu koji je uspio odoljeti zubu vremena. Uz ugledne glumce kao što su Nebojša Glogovac, Zoran Cvijanović, Sergej Trifunović i Nikola Đuričko, ostvarila je zapaženu ulogu. Ovaj film srušio je sve dosadašnje rekorde gledanosti, učvrstivši Majin uspon do slave. Svojom očaravajućom ljepotom i zadivljujućim dubokim smeđim očima, očarala je Srbiju. Brzo je postala omiljena plavuša s televizije i jedna od najljepših žena 2000-ih.