Miroslav Ilić je već legendarni pjevač narodne muzike koji je na estradnoj sceni više od pola vijeka. Smatrali su ga najvećim gospodinom na estradi, kako publika tako i njegove kolege. Unatoč žestokim ispitivanjima posljednjih godina, brak Miroslava Ilića opstao je i izdržao nevjerojatnih pedeset godina.Godine 1971. Slavuj iz Mrčajevaca donio je životnu odluku da kaže “da” svojoj voljenoj Gordani. Od tada su izgradili obitelj s kćeri Marijom i sinom Markom. Unatoč brojnim preprekama, uključujući glasine o pjevačičinoj navodnoj nevjeri, obitelj je uspjela ostati složna.

 

Miroslavova majka izrazila je negodovanje kada je otkrio da je u brak ušao kao mlad.Pjevač, koji se nikada nije u potpunosti oporavio od gubitka majke, otkrio je da je majka Milica bila nezadovoljna kada je on napustio studij elektrotehnike u Skoplju i oženio se kao mlad. Godinama je brinula o budućim izgledima svog sina, nesvjesna onoga što je čeka.

Njegova supruga raspravljala je o instituciji braka na sljedeći način:Tijekom našeg odnosa često smo se svađali, prvenstveno oko manjih stvari kao što su odgoj djece, pravovremene šetnje pasa i izgubljene stvari. Zanimljivo je da smo relativno lako mogli riješiti značajnije probleme.

Iako nesuglasice nisu bile neuobičajene u našoj vezi, nikada nismo došli do točke krize koja bi ugrozila naš brak. Usred tih prepirki, Miroslav je dosljedno pokazivao spremnost na kompromis i popravak. Što se mene tiče, moram priznati da je zbog moje tvrdoglave prirode, kao što pokazuje i moj horoskop dvostrukog Ovna, ponekad bilo teško pronaći zajednički jezik. Zanimljivo, kad drugi čuju za našu vezu, često pretpostavljaju da je Miroslav izazovan, ne obazirući se na moju vlastitu ulogu i iskustva.

 

  • Svladavanje složenosti slave i njenih pratećih prepreka nije jednostavan podvig. Čak i za dobro poznatu i voljenu osobu, uvijek postoji mogućnost da glasine i priče dopru do druge osobe. Javnost je dobro upoznata s Mirjanom Antonović i njezinim vanbračnim djetetom, ali Ilićev dugogodišnji brak ostaje čvrst i nepokolebljiv.

Pomisao na razvod nikad nam nije pala na pamet. Po povratku iz Skoplja 1971. godine, ja, Gordana, jasno sam dao do znanja da se namjeravam udati samo jednom, uz potpunu transparentnost i bez skrivenih financija u našem kućanstvu, kako se jednom izrazio Miroslav.

Gordana je bila prva osoba koja je primijetila Miroslava, jer je bio plašljiv mladić. Ona je bila ta koja je napravila prvi korak i prišla mu. Miroslavu je tijekom cijele karijere veliku podršku pružala supruga, koja je imala presudnu ulogu u njegovom napredovanju i odluci da se bavi glazbom. Unatoč tome što su više vremena provodili izvan doma nego u njemu, njihova je ljubav opstala zahvaljujući razumijevanju i međusobnom poštovanju.

Zanimljivo, Miroslav je počasni član “Crvene zvezde” i često posjećuje utakmice zajedno sa svojim kumom Dobrivojem Topalovićem. Uz to, postao je kum Hristi Stoičkovu, jednom od najboljih svjetskih nogometaša. No, miran i skladan obiteljski život Miroslava Ilića narušile su medijske tvrdnje o izvanbračnom djetetu. Ove tvrdnje pojavile su se tijekom njegove turneje po Americi, a vrte se oko tridesetogodišnjaka po imenu Deven, koji je navodno Miroslavov izvanbračni sin.

O tome je medije iznijela Mirjana Antonović, Devenova majka. Ona je srpskog porijekla i trenutno živi u Sjedinjenim Državama. Navodno su joj se putevi s Miroslavom ukrstili tijekom njegove američke turneje, a ljubav je bila intenzivna. Pratila ga je na svakom njegovom nastupu. Premotavajući trideset godina kasnije, ona sada tvrdi da je imala dijete s Miroslavom Ilićem, po imenu Devena.

Zanimljivo, Devena nosi prezime Danijele Antonović, Mirjanina bivšeg supruga. Mirjana tvrdi da je pjevačica znala da njihov sin postoji i da ga je čak vidjela kada je Devin imao samo 18 mjeseci. Međutim, kako je vrijeme odmicalo, Miroslav je prestao komunicirati te su nastavili život bez njega.