Beogradsko groblje Lešće postalo je posljednje počivalište Slađane Milošević, poznate rock glazbe i jedne od najistaknutijih zvijezda bivše Jugoslavije. Posljednja želja velike umjetnice bila je da bude položena pokraj svog oca, iako je postojao i prijedlog da se pokopa u Aleji zaslužnih građana, što bi bila prikladna počast njezinim neporecivim zaslugama. Neizmjerne su muke bile i za Gorana Miloševića, bivšeg glazbenika i brata pokojnika. Obuzet tugom, jedva je ostao uspravan uz kovčeg, a najbliži su mu pružili podršku držeći ga za drhtave ruke.

Neutješne emocije proživljavali su i Dado Topić, Peđa d’Boj, Dragi, Žika Jelić.S buketom crvenih ruža u rukama ušao je Momčilo Bajagić Bajaga, dok se proslavljeni Oliver Mandić oprostio od kolege.

  • Naše je druženje bilo u izobilju, poput društva braće i sestara i bliskih prijatelja. Brzina kojom smo se rastali uhvatila me nespremnog. Ipak, usred druženja razmijenili smo stihove koji su se skladno stopili u prekrasnu baladu.

Ova je pjesma postala veza između nas, predodređena da odjekuje u srcima onih koji su nas cijenili, kao i onih koji će nas voljeti u danima koji dolaze. Dado je govorio nježno, izražavajući te osjećaje.

 

Sjećam se vašeg bezbrižnog komentara o tome da zamišljate sebe među zvijezdama, a sada vjerujem da ste bili na tragu nečega. Tvoja je bit bila doista jedinstvena, izdvajajući te od ostalih. Vaša nježna priroda, smirenost i nepokolebljiva iskrenost bile su osobine koje su vas zavolile kod svih onih koji su imali sreću da vas poznaju. Dok sada stojim ovdje, nalazim utjehu u spoznaji da sam imao privilegiju biti ubrojen među one koji su te voljeli.

Osim toga, govor je održao i Slađanin prijatelj.Slađana, nevjerojatno je kako ovaj svijet funkcionira. U početku postoji neprijateljstvo prema pojedincima, a ubrzo slijedi obožavanje. Brzina ove transformacije odražava stalno promjenjivu prirodu mode, vođenu neprestanim nezadovoljstvom. Slađana, činjenica je da ljudi doživljavaju duboku samoću. Oni se bore pomiriti s porazom, jer nema utjehe od drugih.

Dok su nazočni strpljivo čekali početak sprovoda, u pozadini je odjekivala bezvremenska melodija “Princeze”, popraćena izborom drugih pjesama koje su ušle u domaću glazbenu antologiju. Slađana Milošević doista odlazi na način kako priliči pravoj divi, jer ona je upravo to i bila.

Biografija:

Rođena 3. listopada 1955. u Beogradu, Aleksandra Slađana Milošević, koja je nakon kratke bolesti preminula u 69. godini, od malih je nogu pokazivala jasnu strast prema glazbi. Kao mlada djevojka krenula je na svoj glazbeni put pohađajući satove klavira.

  • Prošle godine Slađana Milošević zbog narušenog zdravstvenog stanja samovoljno je napustila bolnicu. Ekipa Kurira strpljivo ju je čekala ispred zdravstvene ustanove, nestrpljiva da čuje razloge ove odluke.

Već više od četiri desetljeća Slađana je bila istaknuta figura u javnosti, plijenila je pažnju svojom glazbom i osobnim životom, unatoč nevoljkosti da je se povezuje sa skandalima koji je neumitno prate.

 

Od trenutka kada je stupila na pozornicu, poznata glazbenica izazvala je niz zapanjujućih reakcija publike. Dok su je mnogi obožavali, bilo je i onih koji su se jako namučili da zarobe njezin pogled. U ranim fazama svog putovanja susrela se s intenzivnim i divljim poremećajima, koje su često poticali njezini odani sljedbenici. Među najneobičnijim incidentima bio je slučaj kada se jedan obožavatelj pokušao samoozlijediti nakon jednog od njezinih nastupa!

Događaj se zbio u okolici Splita. Nakon nastupa, tim je krenuo na povratak automobilom, no tijekom cijelog putovanja pratila su ih dva vozila koja su neprestano prolazila pored njih, usporavala i na kraju se zaustavljala. Odjednom, jedan od ta dva automobila namjerno je skrenuo s ceste i strmoglavio se u provaliju ispod!

Slađana je, ponukana svojim instinktom, naredila vozaču da zaustavi vozilo i sama se spustila u provaliju kako bi spasila osobu iz olupine. Srećom, muškarac je uspio preživjeti, iako je incident imao dubok emocionalni utjecaj na nju. Nakon toga se povukla iz javnosti i nekoliko godina izbivala sa scene.