Ceca Bojković je glumica o čijem talentu i slavi nije uopšte potrebno govoriti. Danas ćemo malo zaviriti u njen privatni život i dom u kojem živi. Jedna je od najpoznatijih glumica u regionu, koja je tokom svoje bogate karijere odigrala mnoge uloge. Ipak, najbolje je pamtimo kao Emiliju u najgledanijoj seriji Bolji život. Svetlana Ceca Bojković je poznata pozorišna umetnica koja je poznata ne samo po svom sofisticiranom stilu, već i po jedinstvenom ukusu za uređenje doma. Po povratku iz Finske gdje je njen suprug Slavko Kruljević bio ambasador, utjehu je našla na skrivenom tavanu. Kuća Cece Bojković odiše prijatnom atmosferom koja se može postići samo pažljivom dekoracijom i ljubavlju pretočenom u prostor, a sada su se na društvene mreže uvukli i fragmenti porodičnog gnijezda.

 

Cecina ljubav prema umjetničkim remek-djelima je očigledna. Bilo da se nalazite u dnevnoj sobi, spavaćoj sobi ili na terasi, ne možete a da ne budete očarani kolekcijom zadivljujućih slika. Među njima, posebno je zadivljujući prikaz beogradske kultne statue pobede.
U središtu dnevne sobe kamin zauzima centralno mjesto, okružen raznim umjetničkim djelima koja ukrašavaju unutrašnjost. Što se tiče spavaće sobe, ona ima lak pristup terasi sa prekrasnim pogledom na grad.

Uprkos uspehu kao glumice, ona stalno ističe da je luksuz ne definiše i da joj je jedino važno da živi u srcu Beograda, u svom voljenom rodnom gradu.

“Moja finansijska situacija je adekvatna. Radom održavam zadovoljavajući životni standard. To je udoban život, nije rasipnički, ali definitivno više nego dovoljan. Biram da ne posjedujem vozilo, već da živim u centru grada , ostvarivanje doživotne želje.

 

Odrastao sam u različitim naseljima – počev od Negoševa, pa do Pašieva, Strasinjeg Čabana, pa do Kosovske. Trenutno živim u Nušićevoj. “Ovo putovanje kroz različite krajeve predstavlja ciklus mog života”, kaže glumica, kojoj je dovoljan stan od 60 kvadrata.

  • Ona je oduvijek sanjala da ima dom uređen u bezvremenskom, klasičnom stilu, koji podsjeća na stilove koji se nalaze u vintage časopisima, i taj san je uspješno ostvarila.

Što se farbanja zidova tiče, odvraćaju me ultramoderni tonovi i psihodelične kombinacije. Nije da sam staromodan, ali mislim da ovim savremenim trendovima dizajna enterijera nedostaje topline.

 

Rekla je da više voli da vidi neprekinute linije stakla, a da nije u potpunosti njima okružena. U smislu arhitektonskog ukusa, sebe smatra klasičnom osobom.

Dom Cece Bojković pravi je odraz njenog jedinstvenog ukusa i temperamenta, koji privlači pažnju onih koji se dive njenom imidžu i radu. Mala starinska fontana bila je slikovito mjesto gdje je glumica njegovala svoje biljke tokom sunčanog ljetnog dana.
Imam sreću da posjedujem dvije odlične Ćelićeve slike, kao i jednu njegovu zadivljujuću sliku. Vrijedi napomenuti da je moj pokojni suprug Muci Draškić imao blisko prijateljstvo sa ovim talentiranim umjetnikom.

Obožavam i Duška Otaševića i posjedujem njegove izvanredne grafike u liku Nikole Tesle. Uz to, posebno mjesto u mom srcu zauzima izvanredna slika ulje na platnu Ksenije Divjak. Međutim, zbog situacije sa pušenjem u mojoj kući, poduzeo sam mjere opreza i stavio ga ispod stakla kako bih zaštitio ovo delikatno remek-djelo.

Prema rečima Svetlane  Bojković, iako je moj portret naslikala akademska slikarka Ljuba Milunović, ona je smatrala da Mučijev portret treba da bude superiorniji.

 

1987. godine premijerno je prikazana emisija “Bolji život” po scenariju Siniše i Ljiljane Pavić. Emilija Popadić igra Bojkovića, dok ulogu njenog supruga Dragiše Gige Popadića tumači glumac Marko kojeg tumači Marko Nikolić. Emisija je brzo osvojila srca gledalaca širom bivše zemlje, čineći Emiliju i Đigu jednim od najpopularnijih TV heroja.

Proizvedene su ukupno tri sezone i preko 80 epizoda. Svetlana i Marko su 1987. godine izabrani za najbolji par od strane čitalaca “Novosti TV” na Niškom filmskom festivalu. Emilijina uloga donela joj je čast Jugoslovenske žene godine. “Bolji život” je trajao do 1991. godine i bio je posljednja serija koja je emitovana prije raspada Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.