Kako ulazimo u doba godine kada prevladavaju gripa i virusi, postaje sve važnije imati jak imunološki sustav kako bismo se zaštitili od pojave drugih bolesti poput upale pluća, koja s približavanjem zime pogađa značajan dio stanovništva .

Tijekom ove sezone, prevalencija ove bolesti može se pripisati naglim fluktuacijama vremenskih obrazaca, koje su s vremenom postale sve uočljivije. Kao rezultat ovih promjena, pojedinci su osjetljiviji na prehladu i gripu, budući da je njihov oslabljeni imunološki sustav sklon bakterijskim infekcijama. Osim toga, prisutnost smoga tijekom tog vremena još više pogoršava situaciju.

Svake godine suočavamo se s problemom onečišćenja zraka koji se stalno ponavlja, zbog čega liječnici izdaju upozorenje na povećani oprez. U 2021. godini naša je zemlja postigla nezavidan uspjeh zauzevši prvo mjesto na europskoj ljestvici onečišćenja. Kako bi se suzbili štetni učinci ove ekološke opasnosti, savjetuje se povećati unos vitamina i željeza. Osim toga, osobe s kompromitiranim imunološkim sustavom mogu razmotriti uključivanje dodataka prehrani u svoju rutinu, ako se to smatra potrebnim.

Kako biste se uskladili s ovom preporukom, promijenite svoje prehrambene navike uključivanjem velikog izbora hrane bogate hranjivim tvarima koja osigurava esencijalne minerale vitalne za svakodnevne tjelesne funkcije. Osim toga, osmislili smo jednostavan recept za smoothie koji služi kao izniman izvor potrebnih vitamina i minerala.

Da biste stvorili ovu hranjivu mješavinu, sakupite jabuke, mrkvu i naranče ili borovnice, koje su obično dostupne u smrznutom obliku u većini trgovina mješovitom robom. Važno je napomenuti da ova mješavina ne smije zamijeniti redovitu prehranu, već služi kao dodatak za jačanje imunološkog sustava protiv virusa i gripe. Jednostavno pomiješajte sastojke u blenderu za brz i učinkovit način konzumiranja bogatstva esencijalnih nutrijenata. Zapamtite, ključ je odabrati svježe i zrelo voće i biti oprezan pri kupnji.