Uzimajući u obzir uznemirujuće podatke koje su navodno otkrile brojne globalne vlade, vlasnik X platforme krenuo je u akciju. Sudbina čovječanstva nesigurno se klati, suočavajući se s neizbježnom mogućnošću potpunog uništenja. U 2023. godini došlo je do neviđenog skoka u količini rođene dojenčadi, nadmašivši sve prethodne referentne vrijednosti.

Podaci prikupljeni s više globalnih lokacija dodatno potvrđuju tezu da je globalna starija populacija u porastu. Godine 2023. vlade Južne Koreje, Kine, Japana, Singapura i Vijetnama zajednički su priznale značajan pad nataliteta. Slično tome, Italija i Nizozemska u Europi, kao i američka savezna država Indiana, svjedočile su značajnom padu rođenih u usporedbi s prethodnim godinama.

Milijarder poduzetnik Ilon Mask, vlasnik Platforme X, ne samo da je upozorio čovječanstvo na skori kolaps, već je svoje tvrdnje potkrijepio još jednom objavom koja je potvrdila njegov stav. Mask je identificirao pad stanovništva kao najhitniji problem s kojim se čovječanstvo trenutno suočava. U nedavnoj izjavi promišljao je o sudbini naše vrste do 2050. godine, ističući da je to opravdana zabrinutost. Prema Masku, primarni fokus trebao bi biti na starenju i smanjenju globalne populacije do 2050., a ne samo na veličini populacije. Dodatno, Mask je dao hipervezu na članak na Wikipediji koji predstavlja različite projekcije o ovoj temi.

Kako prenosi “Daily Wire”, on se složio sa stajalištem korisnika na “Twitteru” da će stanovništvo poprimiti oblik “obrnute piramide”. Musk je razjasnio da će distribucija dobne demografije odražavati obrnutu piramidu koju karakterizira značajna starija populacija i relativno manja zastupljenost mlađih pojedinaca. U izvješću su sadržane različite prognoze o broju stanovnika Zemlje do 2050. godine, posebno uključujući teoriju Jorgena Randersa iz 2012. godine.

Četrdeset godina nakon objavljivanja utjecajne simulacije “Granice rasta”, Randers je predstavio intrigantnu alternativnu perspektivu koja skreće pozornost na zanemaren utjecaj globalne urbanizacije na stope plodnosti u konvencionalnim projekcijama. Randers sugerira da će svjetska populacija doseći najveću točku u ranim 2040-ima, s približno 8,1 milijardu ljudi, nakon čega će se početi smanjivati.

Na temelju procjena koje su Ujedinjeni narodi objavili tijekom 2000-ih, općenito se predviđalo da će se globalna populacija stabilizirati do 2070. godine. U budućoj prognozi napravljenoj 2004. godine, UN je projicirao vrhunac od 9,22 milijarde pojedinaca do 2075. godine. Nakon tog vrhunca , očekuje se blagi pad stanovništva prije postupnog ponovnog porasta, što će dovesti do procijenjene globalne populacije od 8,97 milijardi do 2300. godine, što je u skladu s revidiranom projekcijom za 2050.