Vjerojatno ste naišli na priče ili slike veličanstvenih zlatnih lavova koji čuvaju ulaze u domove. Danas ulazimo u selo smješteno u srcu Srbije koje je prepuno tako zadivljujućih detalja. Uz napredne zajednice koje se nalaze u istočnom dijelu Srbije, stoji cijenjeno selo Gomilica, koje je nekoliko godina ponosno nosilo cijenjenu titulu najbogatijeg sela u Srbiji.

Unutar ovog izvanrednog područja nalazi se poznata kuća Slavkina, koja se može pohvaliti impresivnim nizom od 30 soba, od kojih je svaka ukrašena živim tonovima. Nadalje, selo Draginje kod Šapca u novije se vrijeme nametnulo kao jedna od najbogatijih destinacija u zemlji, omiljena među gastarbajterima. Selo je transformirano dolaskom velebnih vila s raskošnim bazenima i impozantnim vratima, svaka čija cijena nije niža od 20.000 eura.

Mještani ovaj fenomen pripisuju utjecaju susjednih gastarbajtera, koji su pokrenuli natječaj za izgradnju sve raskošnijih rezidencija na tom području. Nekada popularne ukrasne životinje, uključujući lavove, labudove, konje i sokolove, koje su ukrašavale ograde i ulaze u ove kuće, sada su pale u nemilost i zamijenjene su luksuznim brendiranim ukrasima poput “Versace” brendova koji krase interijere.

Osim toga, arhitektonski stil kuća doživio je značajnu transformaciju. U prošlosti su kuće u Draginji bile građene od bijelog kamena. Međutim, došlo je do promjene prioriteta jer ljudi sada daju prioritet trošenju na sebe, a ne ulaganju u raskošne dvorce. Zamro je i trend korištenja žutog zlata, a mještani Draginja sada isključivo preferiraju bijelu boju. Ove kuće, usprkos svojoj veličini, ostaju nenastanjene veći dio godine, a njihovi se vlasnici vraćaju u domovinu samo na kratko, tjedan ili dva tijekom ljeta.