Kada je Marina Tucaković preminula nakon dugogodišnje borbe sa opakom bolesti svi su se složili kako će je bilo ko jako teško zamijeniti. Ona je autor velikog broja hitova koji su otpjevali razni izvođači. Pokojna Marina Tucaković, poznati tekstopisac na našim prostorima, bila je nadaleko čuvena po svom ogromnom talentu i stvaranju brojnih hitova na top listama. Među njenom vernom klijentelom bila je i cenjena umetnica Ceca, sa kojom je gajila blisko prijateljstvo. Tokom nedavnog intervjua u emisiji, Svetlana Ceca Ražnatović otkrila je do sada neotkrivene detalje o nastanku pesme “Rasulo”. Takođe, osvetlila je izazove sa kojima se Marina Tucaković susrela prilikom izrade teksta za pesmu “Pile”.

Mili je osmislio melodiju i potom je predao Marini za zadatak da napiše tekst. Međutim, Marina se suočila sa izazovima kada je pokušavala da formuliše zadivljujući refren.

Moje posebno živo sećanje vraća me u dane koji su prethodili našem inauguracionom nastupu na Ušću, koji se poklopio sa lansiranjem našeg albuma “Grom” 17. aprila, kada je ujedno bio i Željkov rođendan. Tog značajnog dana našao sam se na groblju u samoći. Dok sam sjedio, razmišljao sam o ideji da se prepustim cigari uz svoje uobičajene cigarete.

  • Tokom trenutaka moje tišine, on me stalno prekida prozivajući moje ime, Marina, navodeći me da vjerujem da ima hitnu poruku koju treba prenijeti. Obično izbjegavam bilo kakve telefonske pozive tokom ovog posvećenog tridesetominutnog perioda samoće, jer je to vrijeme da se potpuno uronim u vlastite kontemplacije.

Priznajući Marinino dosledno prisustvo kao izvor podrške u njenom životu, Ceca je pomislila da ovo mora da bude važna prilika, jer je odstupila od uobičajene rutine i posegnula za rukom.

 

Ceca Ražnatović otvoreno je priznala da voli Arija, koristeći taj simpatičan nadimak, i otkrila svoje planove da oduševi publiku zadivljujućim izvođenjem pesme pod nazivom “Pile”. Jeza mi prođe kroz kičmu kad god on i Mili sarađuju na stvaranju melodije i neprimjetno predaju štafetu jedan drugome kako bi komponovali stihove.

Sada, ako mi dozvolite da nakratko odstupim, vratimo se na glavnu temu. Prema Milly, carstvo u kojem živimo je namijenjeno pojedincima veće mudrosti, dok je put ispred njega isključivo rezerviran za one koji posjeduju hrabrost. Njeno srce, delikatno i zasićeno sentimentom, odzvanja zvučnim ponavljanjem izraza “sirovo”.

Muzičku kompoziciju na kojoj sam radio ova žena je u potpunosti demontirala. Zbunjuje me kako neko može postati toliko fiksiran na trivijalne stvari kada se iza ove pjesme krije tako duboko značenje. Njeno ponašanje me čini zbunjenim.

Tokom specijalnog gostovanja u emisiji Goce Tržan “Ako progovorim” na televiziji K1, Ceca Ražnatović dala je komično i razrađeno objašnjenje. Bilo je prilično zabavno saznati da izraz “kokoška” u pjesmi zapravo simbolizira njeno srce. Stručnim pripovedanjem, ona pametno plete narativ koji postepeno razotkriva misteriju, otkrivajući da je pesma omaž čoveku koji postoji i na našem zemaljskom carstvu i na nebesima iznad. Zanimljivo je da svaka osoba interpretira pjesmu na svoj poseban način, odražavajući različita životna iskustva pojedinaca.

 

Životna priča Marine Tucaković:

Proslavljena kantautorica Marina Tucaković, stara 67 godina, preminula je od teške bolesti. Tokom svoje slavne karijere, napisala je obilje hitova na top listama za najistaknutije ličnosti muzičke scene bivše Jugoslavije. Pored toga, igrala je značajnu ulogu uvaženog člana žirija u nadaleko cenjenim muzičkim emisijama “Operacija trijumf” i “Pinkove zvezde”.

Rođena 4. novembra 1953. godine, Marina, Beograđanka, tokom svog života doživela je mnoštvo sreće i boli. Ipak, sa svakim trijumfom i nevoljama suočavala se pored svog posvećenog supružnika Aleksandra Fute Radulovića, koji ju je obasipao nepokolebljivom ljubavlju i podrškom

. Marinu i Aleksandra zadesila je srceparajuća tragedija kada je pre godinu dana preminuo njihovo najstarije dete, Milan. Još jedan razoran udarac dogodio se 2008. godine, kada je njihov drugi sin Miloš neočekivano izgubio život. Saša, koja mu je tada bila devojka, otkrila je njegovo nepomično telo u Radulovićevom domu.

 

Marina je zauvijek bila obilježena dubokim posljedicama tih gubitaka, što ju je dovelo do trajne nelagode koju nikada nije mogla u potpunosti da se otrese. Kako je počela 2018. godina, primila je poražavajuću vijest o malignom tumoru u njenoj dojci, zbog čega je bila neophodna hitna hirurška intervencija. Tokom ovog izazovnog vremena, njeni saradnici su se okupljali oko nje, nudeći nepokolebljivo ohrabrenje kroz obilje iskrenih poruka.

  • Od svoje devetnaeste godine Marina se posvetila usavršavanju svojih spisateljskih sposobnosti. Njena početna pobeda stigla je stvaranjem pesme “Dodirni mi kolena” za cenjenu pop grupu “Zana”, koja se na kraju vinula na vrh muzičkih lista. Ovo harmonično remek-djelo debitovalo je 1982. godine, brzo zaokupivši divljenje publike nadaleko.

U domenu umetničkog i muzičkog vođenja, udružila se sa Vladom Graićem 2003. godine na festivalu „Beovizija“. Njihova saradnja se nastavila i 2010. godine kada su napisali izvanredne tekstove za tri izuzetne pesme: “Ti kvariigro”, “Ovo je Balkan” i “Predsedniče halo?”. Nesvakidašnji glasovi Emine Jahović, Milana Stankovića i Olivera Katića udahnuli su život ovim zadivljujućim kompozicijama.

 

Učestvovanjem u rijalitiju “Operacija trijumf” 2008. godine, preuzela je ulogu člana žirija zaduženog za ocjenu nastupa učesnika iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije. Ipak, nakon razorne tragedije njenog sina Miloša, donela je odluku da se povuče iz medijskog sektora.

Tokom svoje slavne karijere, Marina je demonstrirala svoj izuzetan talenat kreirajući širok repertoar pjesama isključivo za cijenjene vokale, čime je značajno utjecala na putanju njihovih uspješnih putovanja u muzičkoj industriji.

Cenjene ličnosti poput Zdravka Čolića, Toše Proeskog, Indire Radić, Severine, Nine Badrić, Nede Ukraden, Ace Lukasa, Ane Nikolić i mnogih drugih imale su sreću da se Marinin kreativni genije posveti komponovanju pesama koje su posebno prilagođene njihovim jedinstvenim stilovima i glasovima.