Mnoge poznate pjevačice i glumice s naše javne scene vode borbu sa svojim bivšim muževima oko starateljstva nad njihovom djecom. Od nedavno, i Slavica Ćukteraš je počela da vodi istu borbu, te je to jedan od glavnih razloga zašto se povukla sa muzičke scene.

Bitka za starateljstvo između Slavice Ćukteraš i njenog bivšeg supruga, bivšeg fudbalera Vlada Avramova, bio je dugotrajan i mučan proces. To je nešto što Slavica nije mogla ni da predvidi, jer se mora oslanjati na sud da odredi starateljstvo nad ćerkom Viktorijom. Ovaj neočekivani preokret zadao je značajan udarac i naneo neizmernu bol Slavici.

  • Shvatajući veličinu svoje patnje u ovom neverovatno izazovnom vremenu, Ceca Ražnatović, poznata folk pevačica, pružila je podršku pozivu Slavici da se pojavi u njenoj emisiji Ceca koja se emituje na televiziji Blic. Oni su otvoreno razgovarali o nizu tema, uključujući i zamršenosti roditeljstva. Slavica je izrazila zabrinutost zbog nedostatka podrške majkama u teškim vremenima, pitajući se ko će biti tu da ih zaštiti i pomogne.

Ceca, i sama majka sa dvoje odrasle dece, pa čak i unučadi, odgovorila je istakavši da su majke često najrazumljivije i sposobne da pruže neophodnu podršku u ovakvim situacijama. Iz moje perspektive, sasvim je prirodno da mala djeca budu u prisustvu majke koja je mentalno zdrava, svjesna i stabilna.

Ovo vjerovanje proizlazi iz ideje da je takva veza inherentno urođena. Izražavajući empatiju prema okolnostima svoje mlađe koleginice, priznala je i svoju nesigurnost u pogledu toga kako bi reagovala da se suoči sa sličnom situacijom. Kao roditelj, mogu samo da saosećam sa ogromnim stresom i strahom koji bi me obuzeli da sam u toj situaciji.

Sama pomisao da sam odvojena od svoje djece je apsolutno zastrašujuća. Ne mogu ni da pretpostavim kakav bi to uticaj imao na moj život. Shvatajući ogroman strah i neizvesnost koje Slavica mora da proživljava dok čeka odluku o starateljstvu, Ceca je javno izrazila podršku i solidarnost. – Imaš moju nepokolebljivu podršku.

Ohrabrujem vas da ostanete otporni, baš kao što ste uvijek bili. Zapamtite, imate jak sistem podrške i imat ćete ga i dalje. Ceca Ražnatović, poznata po svojoj otpornosti i veri, čvrsto veruje da Bog upravlja svakim aspektom našeg života. Slavica Ćukteraš, poznata srpska pop-folk umetnica, proslavila se početkom 2000-ih kroz učešće na cenjenom muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“.

Poreklom iz Šapca, rođena je 28. januara 1985. Slavica trenutno živi u Beogradu zajedno sa svojim partnerom, bivšim fudbalskim golmanom Vladom Avramovim, i ćerkom Viktorijom. Slavica je od malih nogu pokazivala prirodnu sklonost ka muzici, a svoj muzički put započela je sa četvrte godine kada je uzela violinu u ruke. Svoje muzičko obrazovanje nastavila je u nižoj muzičkoj školi, fokusirajući se na klarinet.

  • U srednjoj školi se bavila teorijom muzike, dodatno usavršavajući svoje vještine. Slavica je 2004. godine privukla pažnju šire javnosti kada je učestvovala na renomiranom muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“ i na kraju obezbedila respektabilno šesto mesto. Ovo postignuće joj je otvorilo vrata, dajući joj priliku da snimi svoju prvu pjesmu. Izdavanje njenog debitantskog singla “Život mi oduzmi” 2004. godine naišlo je na veliki entuzijazam publike.

Ovaj početni uspeh otvorio je put nizu albuma, uključujući “No Rules”, “Ćiribu Ćiriba”, “Exkluziva” i “Nevreme”. Slavica je sarađivala i sa poznatim umetnicima kao što su Banet Mojićević, Ognjen Amidžić i Dado Polumenta, izdavši nekoliko singlova i dueta. Međutim, nakon nekog vremena, Slavica je odlučila da se skloni od očiju javnosti. Nakon trogodišnje pauze u studiju, trijumfalno se vratila, snimivši tri nova singla, od kojih se “Budi samo moj” pokazao kao najuspješniji. Za ovu numeru je takođe napravljen muzički spot.