Izražavajući duboku tugu, Donald Trump, koji je godinu dana mlađi od svog zeta, oglasio se na svojoj platformi Truth Social kako bi prenio tužnu vijest o smrti Melanijine majke Knavs. U svojoj srdačnoj poruci s ljubavlju ju je nazvao izvanrednom i izvrsnom majkom, naglašavajući ogromnu prazninu koju će njezina odsutnost stvoriti unutar obitelji.

Nakon borbe s teškom bolešću, Amalija Knavs, majka Melanije Trump, preminula je u bolnici u Miamiju. Na društvenoj mreži X bivša prva dama Amerike oglasila se povodom svoje smrti. “Teška srca moram javiti vijest o smrti moje drage majke Amalije.” – napisala je Melanija.

Melanija je izrazila svoje duboko divljenje Amaliji Knavs, izuzetnoj ženi koja je odisala snagom, ljupkošću, toplinom i dostojanstvom. Amalijina nepokolebljiva odanost mužu, kćerima, unuku i pokćerki ostavila je neizbrisiv trag u njihovim životima. Njezina će se odsutnost duboko osjetiti, ali njezino će nasljeđe zauvijek biti cijenjeno i voljeno.

O Amalijinom lošem stanju saznalo se kada je Melania odlučila odustati od uobičajenog blagdanskog okupljanja svog supruga Donalda kako bi stalno bila uz bolesnu majku. U to je vrijeme Donald izrazio težinu situacije, naglašavajući njezinu ozbiljnost i žarku nadu u poboljšanje kroz molitvu. Nakon predsjedničke inauguracije njezina zeta Donalda Trumpa, Melanijina majka Amalia razvila je blisku vezu s njom i počela češće posjećivati ​​Ameriku, što je u konačnici dovelo do toga da su i ona i njezin suprug dobili američko državljanstvo.

Kako prenose američki mediji, bivši predsjednički par objavio je na društvenim mrežama da je Amalia Knavs, majka bivše prve dame SAD-a Melanije Trump, preminula u 78. godini života. U objavi koju su naširoko dijelili, Donald je izrazio svoju iskrenu sućut zbog smrti Melanijine voljene majke, Amalije, opisujući je kao izuzetnu ženu čija će se odsutnost duboko osjetiti. Također je priznao da riječi ne mogu adekvatno prenijeti razmjere gubitka.