Život Ljubomira Bandovića prepun je zadivljujućih i intrigantnih detalja. Ljubomir Ljuba Bandović, rođen u selu Andrijevci kod Berana, poznat je i afirmisan glumac u lokalnoj sredini. Tijekom njegova djetinjstva Ljubina obitelj se iz Andrijevca preselila u Vranje zbog očevog zaposlenja. Sa 18 godina Ljuba postaje student FDU i seli se u Beograd.

  • Za upis na fakultet bio je primoran izmisliti liječničko uvjerenje i prikriti oštećenje sluha na jedno uho. Ipak, to fizičko ograničenje nikada nije omeli njegove glumačke sposobnosti, te je danas jedan od najpriznatijih i najcjenjenijih glumaca u našem kazališnom prostoru. Rođen 8. srpnja 1976., srpski glumac suočavao se sa značajnim izazovima od malih nogu, zbog čega su njegovi roditelji potražili stručnu pomoć, o čemu je on otvoreno govorio.

U dobi od pet godina počeo sam se stalno buditi s osjećajem da mi je lijevo uho začepljeno. No, kako je dan odmicao, situacija bi se nekim čudom riješila, kako je tada spominjao Ljubomir. Dok smo se pripremali da krenemo na naše putovanje morem, obavijestila sam svoje roditelje o svom stalnom problemu sa sluhom. Uvjeravajući me da će plivanje i ronjenje biti glavne aktivnosti na moru, uvjeravali su me da će sve biti u redu.

  • Doveli su me kod više liječnika, počevši u Vranju, a zatim u Skoplje i na kraju u Beograd. Posljednji napor da vratim sluh u lijevo uho uključivao je konzultacije s jednim od najpoznatijih i najvještijih stručnjaka u zemlji. Potvrdio je da postoji potencijalno rješenje, a to je zahvat koji zahtijeva otvaranje lubanje iza uha.

– Upuštanje u takvu akciju nije nešto o čemu bih razmišljao. Iako nemam nikakvog straha u pogledu mogućnosti da mi se otvori glava, pomisao da to čujem u tom uhu nakon godina tišine ulijeva mi osjećaj strepnje. Razmišljam kako ću odgovoriti u takvoj situaciji. Pojedinac je izrazio te osjećaje za časopis “Gloria”. Tijekom odrastanja u Vranju, glumac je imao snažnu intuiciju da će se baviti glumom, što je otvoreno rekao.

  • Moji roditelji su bili zaposleni u tvornici “Koštana”, gdje su proizvodili cipele i dobivali karte za kazalište. Međutim, nikada nisu prisustvovali. Ni dan danas ne pokazuju nikakav interes ni za kazalište ni za mene. S druge strane, brat i ja smo prigrlili priliku da idemo u kazalište. S 10 godina, gledajući predstavu “Moj tata, socijalistički kulak” u Kraljevačkom kazalištu, doživjela sam prosvetljenje.

Shvatio sam da je moj pravi poziv da postanem glumac. Svjedočeći moći umjetnosti da oblikuje vlastitu stvarnost, znao sam da želim stvoriti isto transformativno iskustvo za druge. Kao mladić, u gimnazijskim godinama, posvetio se glumi i nastupio u zapaženih devet predstava u vranjskom pozorištu „Bora Stanković“.

  • Tijekom srednje škole uronio sam u svijet kazališta. Rado sam sudjelovala u raznim aktivnostima, preuzimajući sve uloge osim peglanja kostima. Iako je moja posvećenost kazalištu rezultirala sa nevjerojatnih 200 izostanaka, moj razrednik je razumio moju strast i opravdao moje česte izostanke. Kao rezultat toga, uspio sam održati odličan akademski uspjeh i dokazati se kao marljiv student.

Iskustvo romantičnih veza često se naziva ljubavnim životom. Dugo vremena glumac i njihova supružnika održavali su skladnu zajednicu, no na kraju su zajedničkim snagama odlučili raskinuti vezu. Zanimljivo je da javnost nije znala za njihov razvod koji je okončan prije sedam godina.

Posljednjih sedam godina moja bivša supruga i ja nismo imali nikakvih problema, jer smo prošli kroz tipičan brakorazvodni proces kao i svi obični ljudi. Ovu informaciju glumac je otkrio prije nekoliko godina, a poznato je da su se Tatjana i glumac vjenčali 2005. godine. Kroz njihov stabilan brak jedan je aspekt izgleda nedostajao, jer su navodno imali poteškoća u začeću zajedničko dijete.

Unatoč četrdesetima, Tanju i mene liječnici su uvjeravali da još uvijek imamo velike izglede da postanemo uspješni roditelji. Naš pozitivan stav prema ovom putovanju uvjerava nas da ćemo, ako se Tanja ne preseli, pružiti dom pun ljubavi za dijete koje nije imalo privilegiju odrastati sa svojim biološkim roditeljima. Naša motivacija proizlazi iz vlastite želje i uvjerenja da svaki pojedinac zaslužuje ispunjen život. Bandović je ranije izjavio da obitelj ne definira samo krv, no nažalost, umjesto posvojenja krenulo se s njihovim razvodom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here