Od svoje 18. godine Novak i Jelena Đoković u duboko su emotivnom partnerstvu, što znači da su pola života zajedno i jako dobro se poznaju. Općenito su prepoznati kao jedan od najskladnijih parova, iako se povremeno razlikuju u mišljenjima. Blagoslovljeni su sa dvoje djece koja su centar njihovog svijeta. Svađa između Jelene i Novaka sve je zatekla. Godine 2017. Jelena je snimila Novakov trening videom i podijelila ga u stvarnom vremenu na platformi Facebook. Pred kraj prijenosa uživo neočekivano je došlo do svađe između bračnog para, koja je nenamjerno prenijeta u javnost. Pokretom koji je Jeleni bio uvredljiv, Novak joj je zgrabio telefon iz ruku.

 

Kkakvo je ovo ponašanje? Hvala, draga moja, hvala! Je li to prikladan način da se to izrazi?” Jelena ga je prekorila, a za nekoliko trenutaka i sama je postala svjesna da su njezine riječi izašle u javnost. Jelena je detaljno opisala događaje koji su se zbili tog dana, priču koju su prepričali brojni pojedinci.

– Uvriježeno je mišljenje da smo besprijekorni, ali ja se s tim oštro ne slažem. Ostajem vjerna sebi, ne obazirući se na tuđa mišljenja. Bilo da smo Novak i ja u žestokoj svađi ili duboko zaljubljeni, uvijek ostajemo autentični. Naše emocije teku prirodno i zahvalna sam što možemo biti iskreni jedno s drugim. Jelena je te osjećaje izrazila tijekom gostovanja na K1, osvrnuvši se na nezaboravnu svađu koja se dogodila dok je bila u drugom stanju.

Novakova je autentičnost doista izvanredna. Nerazdvojni smo od tinejdžerskih godina, veza koja je trajala nevjerojatnih osamnaest godina. Dopustite mi da odmah na početku pojasnim da trenutno nismo u neslaganju. Jasno se sjećam prošlog događaja tijekom događaja uživo prije nekoliko godina. Ja sam tada bila trudna i reagovala sam pretjerano a on je u tom trenutku pokazao grubost.

 

 

Jelena Đoković zaključila je izrazivši kako su i ona i njezin partner s vremenom pokazali napredak, što ukazuje na snažan  odnos. Međutim, ona također priznaje svoj osobni razvoj i sposobnost da oboje zadrže svoju individualnost dok su zajedno. Prema Jeleni, to je vrhunsko postignuće – sposobnost biti vjeran sebi. Ona potiče druge da teže autentičnosti, jer je to nešto što se ne može cijeniti ili zamijeniti.