Vjerovanje duboko ukorijenjeno u indijskoj kulturi i tradiciji. Kada vam se u dvorištu ili na kućnom pragu iznenada pojavi mačka koja vam nije poznata, to ima poseban značaj. Prema indijskoj tradiciji, vjeruje se da će se u tom kućanstvu uskoro održati vjenčanje ili proslava. Slično tome, postoji uvjerenje da mačka koju odlučite udomiti služi kao čuvar od štetnih utjecaja koji mogu utjecati na obitelj.

Vjeruje se da pogled na mačku s mačićima na vašem pragu znači poboljšanje financijske situacije vaše obitelji. U pučanstvu postoji mišljenje da je prisutnost crne mačke sinonim za nesreću. Ipak, ova tvrdnja je potpuno neutemeljena. U stvarnosti, pojava crne mačke donosi osjećaje radosti i mira.

Ako vam mačka, bijela ili crvena, obiđe kućni prag, pametno je dočekati je raširenih ruku. Prihvatite priliku da mazite i hranite mačku, jer se vjeruje da mačke posjeduju jedinstvenu energiju koja može donijeti povoljne rezultate u vašim financijskim i poslovnim pothvatima.

BONUS TEKST:

Kroz povijest iu različitim kulturama, mačke su imale značajan simbolizam i smatrale su se moćnim simbolom. Stoga nije iznenađujuće da su se pojavila brojna praznovjerja koja okružuju ova mačja bića. Međutim, pojedinci koji imaju privilegiju posjedovanja mačke razumiju apsurdnost ovih uvjerenja, iako ne dijele svi to stajalište.

Portal Njuska.com predstavlja niz nekonvencionalnih vjerovanja koja dovode u pitanje tradicionalne perspektive. Opće je mišljenje u Nozozemskoj da je raspravljanje o važnim stvarima u prisutnosti mačke loše. Kako bi se osigurala privatnost, važne planove i odluke treba donositi bez mačje publike, jer se vjeruje da mačke imaju sklonost širenju tračeva i dijeljenju povjerljivih informacija sa susjedima.

U području higijene mačaka, općenito se vjeruje da mačke imaju sposobnost samočišćenja. Međutim, Japanci imaju suprotno stajalište, sugerirajući da sam čin pranja služi kao signal za nadolazeće goste. Ovo vjerovanje je ukorijenjeno u ideji da mačke, svojim ljupkim ritualima lizanja šapa i brisanja očiju, nagovještavaju dolazak posjetitelja. Zanimljivo je da se slično praznovjerje može pronaći u američkoj kulturi.

U talijanskoj kulturi pojava kihanja mačke smatra se sretnim događajem. Točnije, označava skori dolazak neočekivanog bogatstva i financijskih dobitaka unutar kućanstva. Stoga je preporučljivo sudjelovati u jednoj od raznih igara na sreću kako biste dodatno iskoristili ovu povoljnu pojavu. U slučaju da buduća mladenka na dan svog vjenčanja osjeti zvuk mačjih padalina, vjeruje se da to simbolizira dugotrajnu i blaženu zajednicu.

Dok Talijani strpljivo čekaju svoj slučajni znak, ipak preporučamo da potražite veterinarsku pomoć za mačku koja pokazuje više od tri uzastopna kihanja, kao mjeru opreza. Crne mačke, među svim mačjim stvorenjima, obično se povezuju s praznovjernim pričama o nesreći. Dok su stari Egipćani vjerovali da mačke donose sreću, srednjovjekovni Europljani ove tamnodlake mačke smatrali su zlokobnim bićima, prerušenim u vještice.

Prisutnost crne mačke koja vam priječi put naširoko se smatra nepogrešivim pokazateljem đavolovog budnog pogleda na vas. U skladu s kršćanskom vjerom, pojava crne mačke na vašem putu podiže zlonamjernu barijeru između vas i Boga. Čak iu modernim vremenima, značajan broj pojedinaca vjeruje da će susret s crnom mačkom dok prelazi cestu donijeti dan s nesrećom, što će ih natjerati da se povuku sedam koraka kao odgovor.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here