“ŽENA POČINJE DA STARI KAD SE U NJENOM PONAŠANJU PRIMIJETE 2 STVARI”: Mudro je zapazio stručnjak za žensku psihologiju

0

Erik Marija Remark, njemački pisac koji je živio od 1898. do 1970. godine, poznat je i po svojim velikim djelima (kao što su “Na zapadu ništa novo” i “Tri ratna druga”) i po svojim citatima. Imao je intrigantan pogled na svijet, ljubav i starenje. On tvrdi da kada žena počne da prikriva svoje nesavršenosti, ona zaista počinje da stari. Mnoge žene pokušavaju prikriti svoje prave godine podvrgavanjem kozmetičkim procedurama, iako to zapravo nije neophodno. Ključno je voditi računa o sebi na način koji predstavlja unutrašnje stanje i nikada ne prestati biti mlad u srcu.

Kako biste zaštitili svoj glas, ključno je održavati zdrav način života, držati ramena ispravljena, biti ponosni na sebe, izbjegavati stres i suzdržati se od pušenja. Naše godine mogu biti vidljive u načinu na koji se krećemo, pričamo, ponašamo, pa čak i zvučimo. Uzaludnost pokušaja da se sakrije svoje godine može biti zabavna.

Godine nisu opravdanje za zanemarivanje zdravlja. Pobrinite se da dobro njegujete svoje tijelo i kožu koristeći nježne tretmane, neutralnu šminku i visokokvalitetnu kozmetiku. Dok ostanemo pristojni, treba da budemo ponosni na svoje godine i da priznamo da oni doprinose našem znanju i iskustvu. Godine su ipak samo broj i ništa ne treba uzimati lično umjesto da se koncentrišemo na ono što je najvažnije u životu, navodi svezazenu.net. Potrebno je da je što više moguće izbjegavamo nepoterban stres koji najviše utiče na naše tijelo. Dobar način da se riješimo stresa jeste meditacija, trčanje ili joga. Potrebno je isto tako da jedemo kvalitetnu hranu, treniramo i svakoga dana radimo na sebi.