Primljen u hitnu sa jakim BOLOVIMA- ŠOKIRALI su se kad su mu u stomaku našli OVO- Evo zašto nije vršio nuždu 20 DANA! (FOTO)

0

Danas pišemo o platama i primanjima doktora u zemlji, ali i u regionu. Neki smatraju da doktori imaju visoke plate, dok ima i onih koji misle da su plate doktora dosta niske za posao sa kojim se bave. Bez obzira na kojoj ste strani, treba da znate da se doktori suočavaju svakodnevno sa velikim problemima i komplikovanim slučajevima. Neki od njih su jako teški.

Poznato je da su gastroenterolozi u dosta teškoj situaciji jer su odgovorni za delikatno područje ludskog tijela, a to su crijeva i probavni trakt. Za ovja posao nisu prikladni svi, a bili smo nedavno svjedoci slučaja iz Indije koji je dospio do naslovnice svih medija.

Riječ je o muškarcu iz Indije koji je imao probleme sa stomakom, a nakon detaljnijeg pregleda su doktori shvatili da je nešto novo u pitanju, i da nisu to do sada nikada vidjeli. Pacijent je u bolnicu primljen zbog velikih bolova, a skener je utvrdio da on ima predmet unutar anusa koji je bio najmanje 20 cm dugačak.

Pored bolova, on je istakao da nije imao stolicu već duže vrijeme. Doktori su rekli da je ovo do sada najčudniji slučaj, te je čovjekoj život bio u opasnosti. Uradili su operaciju koja je bila par sati, a tokom zahvata je došlo do oštećenja crijeva, pa je najavljena druga nakon nekogg vremena, koja je prošla gobro, Ovaj će slučaj ostati upamćen po tome što nije otkriveno kako je završio taj predmet u anusu čovjeka. Ali ono što je najbitnije jeste to da je operacija završena dobro i da se on oporavio.