U današnjem medijskom okruženju TV voditelji su postali neke od najistaknutijih osoba. Međutim, to nije uvijek bio slučaj u prošlosti. Uloga voditelja ključna je da sve teče po planu, a bitno je da osoba na toj poziciji posjeduje karizmu i sposobnost povezivanja s publikom. Ako je postojao pojedinac koji je oslikavao te kvalitete u bivšoj Jugoslaviji, to je nesumnjivo bio renomirani Milovan Ilić Minimaks.

Čak i ako netko nije slušao njegov program tijekom njegovog procvata, ime ove izvanredne osobe nadaleko je poznato u raznim oblicima medija. Iako možda više nije s nama, njegov utjecaj na medijski krajolik južnoslavenskih naroda ostaje neizbrisiv, a ostavština ove ikonske ličnosti i novinara i dalje se slavi i raspravlja.

Dodavši “lijepa” njenom nadimku Brena, dao joj je umjetničko ime Lijepa Brena. Unatoč smrti prije dva desetljeća, uspio je ostaviti trajnu ostavštinu u vidu svoje djece – sina Vladimira, koji je vodio glazbeni ansambl Sha-ila, i kćeri Ane, koja svjesno izbjegava javnost i zazire od medija pažnja.

Unutar priložene slike može se vidjeti izdanak poznate figure, poznate po svojoj zadivljujućoj privlačnosti. Sa sigurnošću se može reći da ovaj portret služi kao svjedočanstvo izvanredne ostavštine koju je za sobom ostavio njihov legendarni praotac. Prepričavajući svoja iskustva, otkrila je da je čak i tijekom njegove hospitalizacije njegov um ostao obuzet bavljenjem umjetničkim nastojanjima. Njegov jedini zahtjev bila je olovka i bilježnica, dok je marljivo dokumentirao svoje memoare i sve druge prolazne misli koje su prolazile njegovim maštovitim umom. Nedvojbeno je očito da je ovaj pojedinac posjedovao urođenu kreativnost i nepokolebljivu strast prema životu i svom zanatu.