BAKA ANTONIJA, SVAKA ČAST! Ide u teretanu u devetoj deceniji i to s crvenim karminom!

0

Iako ima 82 godine, baka Antonija iz Zemuna redovno posećuje teretanu kako bi ostala aktivna i zdrava.Godine nisu prepreka za vežbanje, potvrdila je i 82-godišnja baka iz Zemuna. Antonija Đapa redovno vežba u teretani uz pomoć instruktora, a trudi se da odradi sve vežbe, što je čini jednom od najvrednijih vežbača.

Na treninge uvijek dolazi dotjerana i sa crvenim karminom. Njena omiljena vježba je vožnja bicikla. Fizička aktivnost je veoma važna u kasnijim godinama, a starijoj populaciji se preporučuje oko 150 minuta umerene fizičke aktivnosti nedeljno.

Ova simpatična baka ima lične treninge dva puta sedmično i trudi se da uz pomoć svog instruktora radi sve vježbe, uključujući i obavezni kardio program. Antoni je na glasu kao najmarljiviji vježbač, što i ne čudi jer se od malih nogu bavi fizičkom aktivnošću. Na svaki trening dolazi dotjerana i uvijek stavlja crveni ruž, a zbog svoje radne etike u teretani ubrzo je stekla simpatije.

– Volim da provodim vrijeme sa vježbačima, osjećam se prihvaćeno kao da sam njihovih godina, atmosfera je prijatna, imam osećaj kao da sam dio jedne velike porodice – ističe ona.Starijoj populaciji preporučuje se 150 minuta umjerene fizičke aktivnosti sedmično. Na treninzima starijih osoba zastupljene su vježbe snage u cilju povećanja mišićne mase i sprječavanja prijeloma. Također, postoji biciklizam koji smanjuje pritisak, ublažava bolove kod osoba koje imaju problema sa artritisom. Antonija često radi vježbe za jačanje nogu, leđa i ramena kako bi joj olakšala svakodnevno kretanje, kao i vježbe za jačanje leđa i ramena – rekao je Nedović.