Kao što nam je svima poznato da se već dugi niz godina pupularna i poznata pjevačica Ceca i Jelena Karleuša vode rat preko medija i da ta netrpeljivost među njima sve više raste, ove popularne pjevačice ponovo su se našle pred sudom.Ceca je protiv nje podnijela tužbu zbog kaznenog djela vrijeđanja, ali se nije pojavila na ročištu zakazanom za danas.  

  • U sadašnjoj situaciji Ceca je protiv nje podnijela tužbu zbog djela vrijeđanja. No, tijekom današnjeg zakazanog ročišta ona je bila osjetno odsutna. Fokus rasprave bio je oko tužbe zbog pogrdnog izraza “šljam”. Čisto formalno, pozvan sam da prisustvujem, dok su svjedoci davali svoje iskaze. Susret je bio kratak i ugodan, kao i uvijek kad ona nije prisutna. Očekujem povoljan ishod koji će rezultirati njezinom oslobađajućom presudom. Bio sam upleten u pravne bitke s njom u deset odvojenih prilika.

Vjerojatno je također proveo dosta vremena na sudu baveći se njome. Odlučan sam ustrajati u traženju pravde, jer sam odgovoran i pošten član društva koji uredno dolazi na sudske rasprave. Jasno se vidi tko izbjegava svoje zakonske obveze. Ceca, čije je rođeno ime Svetlana Ražnatović (ranije Veličković), renomirana je ličnost u Srbiji, posebno u žanru turbo-folk glazbe. Često nazivana “srpskom majkom”, Ceca je tijekom svoje karijere stekla ogromnu popularnost.

  • Objavila je ukupno šesnaest studijskih albuma, s impresivnom prodajom od oko sedam milijuna primjeraka. Ovo izvanredno postignuće učvršćuje njezin status jedne od najprodavanijih srpskih umjetnica svih vremena. Osim svojih glazbenih nastojanja, Ceca se također bavila glumom i poduzetništvom. Njezin utjecaj na srpsku glazbenu scenu i kulturu teško je precijeniti, budući da su njezini albumi i pjesme postali sinonimi za kulturnu baštinu zemlje.

Ceca, rođena kao Svetlana Ražnatović 14. lipnja 1973. u Žitoraži, u bivšoj Socijalističkoj Republici Srbiji, odrasla je u skromnom kućanstvu uz mlađu sestru Lidiju, rođenu samo 11 mjeseci nakon nje. U njenom odrastanju važnu ulogu imali su roditelji Mira i Slobodan Veličković, odnosno učiteljica i bravar. Osim toga, na njezino odrastanje uvelike su utjecali baka i djed, koji su na nju ostavili neizbrisiv dojam. Od malih nogu Ceca je pokazivala strast prema glazbi, a njen prirodni talent vrlo brzo je došao do izražaja.

  • Nakon završene osnovne škole donijela je odluku da će se baviti glazbom, ključni trenutak u njezinom životu. Unatoč glazbi, Ceca nije zapostavila svoje obrazovanje. Bila je izvrsna u školovanju i završila je s odličnim uspjehom srednju veterinarsku školu, pokazujući svoju predanost i sposobnost da uravnoteži svoje obrazovne i profesionalne težnje. Ovo razdoblje njezina života dalo je temelje za njezinu buduću karijeru i kasniji uspjeh koji će postići. Svetlana Ražnatović, poznatija kao Ceca, na svoj je glazbeni put krenula još u djetinjstvu.

Sa samo devet godina prvi je put stala na pozornicu, a s trinaest, na odmoru s obitelji na crnogorskom primorju, svojim je talentom zaokupila pozornost renomiranog harmonikaša Mirka Kodića. Odigrao je ključnu ulogu u njezinoj podršci dok je snimala svoj prvi album. Godine 1988. ostvarila je trenutni trijumf izdavanjem svog prvog albuma “Cvetak zanovetak”. Pjesma s ovog albuma pobrala je hvalospjeve na Festivalu narodne muzike Ilidža, gdje je osvojila pohvale publike i žirija.

  • Ovu ključnu prekretnicu u njezinoj karijeri omogućila je potpora izdavačke kuće PGP RTB koja je izdala album. Godine 1989. Ceca izdaje svoj drugi album “Ludo srce” koji postiže izuzetan uspjeh. Publika se vrlo brzo zaljubila u hitove kao što su “Budi dečko moj”, “Lepotan” i “Zabranit ću srcu da te voli”. Nakon tog trijumfa, 1990. izlazi njezin treći album “Pustite me da ga vidim” i nastavlja niz uspjeha zapaženim pjesmama poput “Cipelice”, “Drugarice, prokletnice” i istoimene naslovne pjesme. Ovi početni trijumfi učvrstili su Cecin položaj istaknute figure u carstvu turbo-folka.