Folk pjevačica Slavica Ćukteraš u posljednje se vrijeme ponovno našla u središtu medijske pozornosti, no ovaj put to nije zbog pozitivnih okolnosti. U sudskom postupku koji je u tijeku, Vlada Avramov, Slavičin bivši suprug, traži skrbništvo nad njihovim djetetom. Kako bismo stekli novu perspektivu, zaputili smo se u Slavičin kvart u Novom Sadu, gdje živi sa svojim voljenim ljubimcem. Rijetko kada susjedi jednoglasno pjevaju nečije hvalospjeve, pa smo ostali zatečeni nevjerojatno pozitivnim dojmovima Slavice.

  • Činilo se da svatko ima nešto za podijeliti, čak i ako je to bio samo usputni komentar o tome da je ona “doista dobrodušna osoba”. Ali Slavica je više od toga – ona je kraljica! Uvijek nasmijana, utjelovljuje toplinu i ljubav bake, što potvrđuje i naš brzi susret s jednom susjedom, a ubrzo smo otkrili da Goca ima još toga za reći o njoj. Slavičin dječji duh ostao je netaknut, budući da svoj osobni život radije drži podalje od očiju javnosti. Ona mora čuvati dragocjeno dijete, a čini se da je dječak dobra osoba. Iznenađujuće, nedavno sam naišao na članak u kojem stoji da njezin bivši suprug poduzima pravni postupak protiv nje. To je doista nevjerojatno; Svatko vidi da je Slavica predana majka. Ne mogu a da ne osjećam krivnju zbog njezine trenutne izazovne situacije. S druge strane, njenog novog dečka često viđamo u njihovom društvu.

Iako možda još nisu u zajedničkom životu, provode značajnu količinu vremena zajedno. Čak se s njezinom kćeri upuštaju u avanture, a po dječjem osmijehu vidljivo je da ga je prihvatila. Osim toga, Slavicina majka često pruži ruku i zaista je izuzetna. Iako je samohrana majka, Slavica napreduje. Većina susjeda nije znala za probleme Ćukterašove s bivšim suprugom. Nedavno sam postao svjestan problema koje joj je on stvarao kad su ovog ljeta počeli razgovarati o prijetnjama.

  • Iako nikada nisam osobno svjedočio njegovoj prisutnosti ovdje niti svjedočio njihovoj interakciji u vezi s njihovim djetetom, čvrsto sam uvjeren da je Slavičin iskaz točan u svakom pogledu. Ona utjelovljuje kvalitete kulturne, racionalne i radosne žene. Moram priznati, ostala sam zatečena ovim otkrićem, ali takav je život. Ove spoznaje s nama je podijelio anonimni izvor koji želi ostati neidentificiran. Vrijeme kada je Slavica bila u braku urezano je u sjećanje njezinih susjeda. Ranije su se pričale da joj je Vlada, njen tadašnji suprug, zabranio pjevanje, a sada sam sve uvjerenija da je to istina. Čini se da su određeni detalji u skladu s ovom idejom. Kad god je bila s njim, činilo se da nestaje iz javnosti. Ovo zapažanje pojačava vjerodostojnost glasina, rekao je susjed, koji je još komentirao: Vratila joj se sreća i cvjeta, ponovno zračeći radošću.

Ljudi je nisu zaboravili, a to je od iznimne važnosti. Čak i tijekom svojih dana slave, nikada nije imala dojam superiornosti niti je na druge gledala s visoka. Bila je kao i svatko od nas kad nije bila u središtu pozornosti. Onda je otišla u inozemstvo, pa smo je izgubili iz vida. Ali kad se vratila, sve se promijenilo. Posebno je Slavica Ćukteraš ispričala iskrenu priču o svojim borbama, otkrivajući: “Tražim pomoć od psihijatara, neuropsihijatara i psihologa…” Slavičina potresna ispovijest rasvjetljava bol koju proživljava iza zatvorenih vrata.

  • Tijekom burnog razdoblja od dva desetljeća bračni par Ecclestone dočekao je dolazak svojih dviju kćeri, Tamare i Petre. Prebrodili su uspone i padove svog braka s različitim stupnjevima uspjeha sve do 2008., kada je njihovoj zajednici konačno došao kraj. Medijski izvještaji sugeriraju da je razvod brzo odobrio sudac, uz samo 58 sekundi vijećanja. Nakon rastave, Slavica i Bernie uspjeli su održati prijateljski odnos. Čak su više puta zajedno bili na utrkama Formule 1, a Slavica se tijekom njihova boravka u Dubrovniku sprijateljila s Berniejevom novom suprugom Fabianom Flosi. Doduše, neposredno nakon razvoda nije bilo bez izazova, jer su Tamara i Petra bile zatečene kada su otkrile Berniejevu novu ljubavnu vezu s Fabianom, 30-godišnjom brazilskom odvjetnicom.

No, vrijeme zna liječiti rane, a 2016. godine bivši i sadašnji supružnici odlučili su zajedno krenuti na godišnji odmor u Dubrovnik. Obitelji Berniejevih i Slavičinih kćeri imale su priliku upoznati se i čini se da su zajedničkim snagama odlučile ostaviti za sobom svu zaostalu gorčinu i fokusirati se na svjetliju budućnost.