Mirjana Bohanec-Vidović, jugoslavenska glumica, operna pjevačica i diplomatkinja, bila je draga mnogima. Oni koji pripadaju starijoj generaciji je se sigurno sjećaju. No, često je otkrivala kako je odrastanje u izazovnim okolnostima od ranog djetinjstva uvelike utjecalo na nju. Rođena u Zagrebu 2. listopada 1939. godine, uspješno je završila studij opernog pjevanja na prestižnoj Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

 

Nakon tragične i nenadoknadive očeve smrti, razornog udarca za talentiranu i zadivljujuću glumicu, njezina se majka odlučila udati za njegovog bliskog suputnika. Dodavajući uvredu na povredu, ovaj je čovjek podvrgao Mirjanu mukama, pojačavajući bol zbog toga što nikada nije saznala mjesto posljednjeg počivališta njezinog voljenog oca. U filmu “Tko pjeva, zlo ne misli” pokazala je i svoj izniman pjevački talent. Malo je poznata činjenica da je Mirjana tijekom ranih godina prošla kroz izazovno odrastanje.

 

Nakon smrti Mirjanina oca, njezina je majka stupila u brak s bliskim poznanikom pokojnog supruga. Taj je pojedinac Mirjanu podvrgnuo mukama, što je dovelo do značajnih posljedica u njezinim budućim nastojanjima, kako je ona iskreno priznala. Pričajući svoju prošlost, ispričala je da se njen očuh prema njoj ponašao neljubazno ograničavajući je na samo jednu krišku kruha za obrok. Na kraju je njihov brak okončan nakon nekoliko zajedničkih godina.

Glumica se prisjetila svoje trajne ljubavi prema sendviču sa šunkom. Rado se prisjetila vremena kada je njezina želja za ovom slasnom poslasticom bila jaka, ali majka nije mogla ispuniti njezin zahtjev. Nakon što je doživjela raskid prethodne dvije zajednice, njegov prvi brak bio je kratak, au drugom je bio muškarac koji joj je, kako je sama priznala, zarobio srce od trenutka kada su se ugledali. Mirjana je ispričala: “Njegova očaravajuća prisutnost očarala me  upečatljivim plavim očima i raspuštenom plavom kosom. Bilo je kao da se materijalizirao iz dubine sanjarenja. Pogledi su nam se na trenutak spojili, a on je graciozno prošao. Sljedećeg je dana tražio pomoć člana osoblja operne kuće da nam olakša upoznavanje. Najviše joj je žao što nije uspjela u potpunosti prigrliti svoju ulogu majke. Nakon razornog gubitka djeteta u petom mjesecu trudnoće, Mirjana je ispričala da više ne može zatrudnjeti. Nažalost, njen suprug je preminuo nedugo nakon ovog srceparajućeg događaja.