Prva dama Srbije danas radi u ministrastvu i vrlo često objavljuje na Instagramu neke detalje iz svog privatog života. Vrijedno radi i na promociji svoje zemlje a za to joj pomaže i njeno iskustvo u novinarstvu. Ono što može iznenaditi mnoge je da se Tamara bavila i novinarstvom i bila je poznata televizijska ličnost. O njenim odjevnim kombinacijama se stalno piše, a ona pazi da je uvijek obučena u skladu sa prilikom. Poznato je da Tamara pokušava da isprati sve što se događa u njenoj državi, ali i van nje ako je vezano za Srbiju.

U ulozi prve dame Srbije, ona se svim srcem posvećuje filantropskim poduhvatima. Njena nepokolebljiva posvećenost je usredsređena na dobrobit dece i značaj ranog rasta. Tamara je pokrenula inicijativu za osnivanje Centra za rani razvoj i inkluziju djece “Ures svijeta”.

Ovaj centar ima za cilj da ponudi vrhunsku pomoć porodicama kroz rano otkrivanje, intervenciju i najsavremenije terapije. Da li ste ikada primetili konzistentan oblik cipela Tamare Vučić, uprkos različitim bojama?

Prva dama Srbije, bilo da se nalazi u zemlji ili inostranstvu, dosledno se opredeljuje za jedan model cipela koji bez muke upotpunjuje svaki outfit. Nedavno je Tamara Vučić prisustvovala regionalnoj konferenciji o retkim bolestima u Novom Sadu, gde je imala i sastanak sa Džonom Kenedijem Mosotijem, direktorom Populacionog fonda Ujedinjenih nacija za Republiku Srbiju.

Pored toga, ulepšala je premijeru dokumentarnog filma posvećenog Nikoli Tesli i sredinom novembra otputovala u Pariz na zvanično otvaranje Dana mode u Srbiji. U Parizu je Tamara Vučić, zajedno sa timom stručnjaka, otkrila inspiraciju za prvi nacionalni parfem.

Tokom ovih raznih događaja, prva dama je pomno birala svoje ansamble, a jedan detalj koji nije mogao promaknuti pozornosti bio je njen dosljedan odabir šiljastih cipela sa visokom potpeticom, iako u različitim nijansama.

Šta je to što pleni Tamaru Vučić u ovim cipelama? Odgovor je jasan – njihova svestranost čini ih savršenim spojem za bilo koju odjeću, bez obzira na godišnje doba, osiguravajući besprijekoran izbor.

Za one koji žele znati još detalja o Tamarinom životu. Danas je prepoznata ne samo po obrazovanju i uspesima u karijeri, već i kao odana majka Vukanu i supruga prvog čoveka Srbije. Sa besprijekornom biografijom, ona služi kao inspiracija nebrojenim mladim ženama.

  • U maju 2018. Tamara Vučić je udružila snage sa Emine Erdogan, suprugom turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, kako bi otkrila novouređeni Dom za nezbrinutu decu Dragutin Filipović Jusa na Vračaru. Osim ceremonijalnih aspekata, Tamara i Emine Erdoğan svesrdno su se bavile djecom, nudeći poklone i upuštajući se u sadržajne razgovore.

Tokom posete, dve prve dame su se pozabavile gorućim pitanjem pada nataliteta u Srbiji. Razmenili su ideje, istražujući potencijalna rešenja i razgovarajući o načinima za unapređenje sistema planiranja porodice i podrške srpskim porodicama.

Tamara je imala priliku da se sretne sa uticajnim ličnostima u raznim delovima sveta, uključujući Mišel Obamu i Melaniju Tramp, koje su u to vreme bile prve dame Sjedinjenih Država. Osim toga, imala je i sastanke sa Olenom Zelenskom, suprugom predsjednika Ukrajine, i Peng Liyuan, prvom damom Kine. Tamarine veze sežu i izvan političkih krugova, jer održava pozitivne odnose sa pripadnicima plemstva. To ju je učinilo traženom gošću na manifestacijama porodice Karađorđević.