Zlatan Ibrahimović jedan je od rijetkih s naših prostora koji je uspio da ostvari svjetsku karijeru. O njemu se dosta toga zna, te se on ni ne trudi pretjerano da sakrije bilo koji aspekt svog života.

Poznati fudbaler Zlatan Ibrahimović je porijeklom sa naših prostora. Nedavno je odlučio da se povuče iz sporta i trenutno uživa u zasluženom odmoru. Njegove hrabre i samouvjerene izjave fasciniraju i javnost i medije, neki ih smatraju arogantnim, dok on ističe svoje nepokolebljivo povjerenje. Helena Seger se po mnogo čemu izdvaja od supružnika tipičnog fudbalera.

Mnogo prije nego što je upoznala svog supruga Zlatana Ibrahimovića, već je stekla slavu i izuzetna dostignuća. Ono što je razlikuje od drugih žena je njena zastrašujuća ličnost – čišćenje nije na vrhu njene liste, jer je plaćen zaposlena od 13. godine i izgradila je svoje carstvo bez oslanjanja na kućnu pomoćnicu.

Ipak, njene nedavne fotografije su osvojile mnoge, jer ova zadivljujuća plavuša izgleda još privlačnije i prkosi godinama! Srpkinje u Milanu bile su zatečene kada su prisustvovale Heleninoj kupovini sama, događaju koji su zabeležili paparaci. Posebno je začudio prizor kako nosi torbu Zara, jer se mnogima činilo nevjerovatnim da bi Zlatanova supruga odlučila kupovati u prodavnici poznatoj po pristupačnoj odjeći, posebno tokom rasprodaje.

U još jednom prikazu svog odstupanja od tipične slike supruge bogatog fudbalera, još jednom je pokazala svoju individualnost. Oni koji je dobro poznaju ističu da je oduvijek ostala vjerna sebi, opirući se društvenim trendovima. Umjesto toga, ona dosljedno bira odjeću koja utjelovljuje opuštenu atmosferu – njena dugogodišnja odjevna kombinacija sastoji se od farmerki, bijele košulje, kape, patika i visokokvalitetne torbice.

Naprotiv, njen dolazak ponovo je obradovao mnoge – njena obimna i savršeno ukošena plava kosa, vitka stasa, a čak i u opuštenijem ansamblu zračila je neospornim šarmom. Brojne žene su primijetile da nikada ne bi imale hrabrosti obući tako “pomalo muževnu odjeću”, ali ona je to bez napora iznijela čistom elegancijom.

Kako Helena graciozno ulazi u šestu deceniju, neminovno se nameće višegodišnje pitanje o njenim aktivnostima. Međutim, hajde da odbacimo svaki pojam misterije oko njenih aktivnosti. Dajući prioritet svojim estetskim sklonostima, vješto je postigla harmoničnu ravnotežu, naglašavajući svoju privlačnost i poželjnost.

Ipak, dva ključna elementa podupiru njen vječno mladalački izgled i besprijekornu građu, čak i u dobi od 53 godine: nepokolebljiva posvećenost redovnoj fizičkoj aktivnosti i hranljiva dijeta sa ograničenim uživanjima.

  • Posjedujući besprijekorno besprijekornu građu, bivša glumica i model dosljedno je održavala raspon težine od 52 do 55 kilograma, uz visinu od 170 centimetara. Uprkos ovom impresivnom postignuću, ona nikada ne bi svojevoljno otkrila takve informacije ako bi je pitala.

Postoji osjećaj nezadovoljstva koji Helena doživljava zbog dužine svojih nogu, kao i zbog percepcije da su joj usne prevelike. Nasuprot tome, Zlatan i razne druge muške osobe imaju različita mišljenja o ovom pitanju. S direktnim pristupom, otvoreno je podijelila svoje tajne održavanja svog izvanrednog izgleda, naglašavajući striktno pridržavanje samo tri osnovna principa.

Dosljedno pohađanje treninga je navika koju ona bez greške održava. Uključivanje utega u njen redovni režim vježbanja za nju je dosljedna praksa, jer pruža jednostavan pristup toniranju njenih mišića i očuvanju njenog tijela. Sa snažnom željom za vrhunskom dobrobiti, ona je oprezna pri odabiru supstanci koje unosi, s ciljem da svede na minimum konzumaciju štetne hrane. Zanimljivo je da je Zlatan opčinjen njenom privlačnošću, jer ona nastavlja da zrači elegancijom i prefinjenošću. Iako ima naklonost prema životnim luksuzima, on im se prepušta isključivo svojom nepokolebljivom  posvećenošću.