Da čovjek može da se promijeni iz korijena i stekne nove, bolje životne navike pokazuje i primjer poznatog pjevača. Nikola je svoje mišljenje i djela podijelio sa svojim pratiocima koji su bili ugodno iznenađeni. S dolaskom proljeća Nikola Rokvić doživio je nevjerojatnu transformaciju. Skidanjem značajne količine kilograma, promjenom frizure i željnim dokumentiranjem svojih trčanja na Maracani kroz zadivljujuće fotografije, moglo bi se reći da je doista prihvatio novi početak.Budući da je talent naslijedio od oca Marinka Rokvića, mnogi ga smatraju jednim od najizuzetnijih pjevača naše scene, a usput je od njega stekao i vrijedne životne lekcije.U gesti velikodušnosti, odlučio je podijeliti dio toga svojim pratiteljima na društvenim mrežama.

 

U nedavnoj objavi na Instagramu Nikola Rokvić istaknuo je vrijedne lekcije koje je stekao od svog oca i svoje 21-godišnje karijere na pozornici. Ovi uvidi imaju značajno značenje ne samo za mlađu generaciju, već i za one koji su duboko uključeni u područje pjevanja.

U svojoj je izjavi izrazio zabrinutost zbog zabrinjavajućeg uzorka umornih i napetih glasova, koje je primijetio ne samo kod pjevača srednjih godina, već i kod mlađih.

Zanemarivanje brige o sebi i zanemarivanje vlastitog zdravlja i higijene glasa temeljni je uzrok. Čini se da se na naše zanimanje gleda kao na robu koja se može kupiti, kao da se naš talent mjeri kvantitetom, a ne kvalitetom.

U svakoj prilici, poznati pjevač, koji je inače i otac troje djece, zalaže se za fit i aktivan način života. Ovom je prilikom tu temu isprepleo sa svojom strašću prema pjevanju.

 

Nikola, koji je primjer posvećenosti zdravom načinu života, tvrdi da je pjevanje po transformativnom potencijalu usporedivo sa sportom. Crpeći iz osobnog iskustva, on potvrđuje da kao što sportaši mogu postići izvanredne rezultate dosljednim treninzima i uravnoteženim načinom života, pjevači mogu učiniti isto.

Nikola, koji otvoreno priznaje koliko je njegov posao stresan i iscrpljujući, istaknuo je kako prehrana šteti glasu.

  • U mladosti sam počinio brojne pogreške. Oslobodila sam svoje glasovno umijeće u neprekinutom razdoblju od deset sati, potaknuta opojnim žarom u sebi. Za divno čudo, izdržala sam u svemu tome, oslanjajući se na svoj izniman vokalni raspon i božansku intervenciju Božju za svoje spasenje.

Oslanjajući se na svoja životna iskustva, savjetovao je svojim brojnim sljedbenicima na društvenim mrežama da kao prioritet daju povezivanje s prirodom, održavanje fitness rutine, prakticiranje zdravih prehrambenih navika i distanciranje od pojedinaca koji im crpe energiju.

Zaključno je naglasio da je davanje prioriteta vlastitoj dobrobiti i dobrobiti naših obitelji ključ osiguravanja dugovječnosti i dobrog zdravlja.

Biografija:

Nikola Rokvić, poznati srpski pjevač, rođen je 29. lipnja 1985. godine u Beogradu. Potječe iz glazbene obitelji, otac mu je poznati folk pjevač Marinko Rokvić, a mlađi brat Marko također se bavi glazbom. Nakon završetka srednje škole, Nikola upisuje studij dizajna i snimanja zvuka na Sveučilištu Braća Karić. Tijekom svoje karijere izdao je tri albuma, od kojih je svaki pokazao njegov talent i stekao široko priznanje.

Njegov debitantski album pod nazivom “Oprosti mi mladost” (2006.) sadržavao je kolekciju hitova s ​​vrha top lista, uključujući “S kim si prevario”, “Oprosti mi mladost” i “Tvoj sam i kad s njom spavam”. ” Uspjeh se nastavio s njegovim drugim albumom, “Přećuti me” (2008.), koji je duboko odjeknuo kod njegove publike i koji se može pohvaliti omiljenim pjesmama poput “Pvoredi me”, “Ja nim taj” i “Dobar sam ti ja”. Nikola je krasio pozornice na prestižnim događanjima poput Grandovih festivala, gdje je njegova izvedba “Med i slatko grozđe” ostavila upečatljiv dojam.

Osim toga, osvojio je publiku na festivalu u Vrnjačkoj Banji. Dok su njegova prva dva albuma imala folk zvuk, Nikola je svojim trećim albumom napravio potpuni prijelaz na pop žanr. Narativ This Time, koji se sastoji od devet pjesama, bilježi romantično putovanje para, priču koja odjekuje kod svakoga tko je iskusio ljubav u njezinim različitim fazama – od prvog susreta, do boli zbog rastanka, i na kraju, do ljekovita moć pomirenja. Zadivljujući vizualni materijali za ove pjesme stručno su snimljeni u Srbiji i Sjedinjenim Državama.