On je jedan od najpopularnijih sportskih novinara i voditelja u Srbiji. Više od dva desetljeća proslavljeni sportski komentator Slobodan Šarenac, koji slovi za reprezentativnu ličnost Radio-televizije Srbije, u sretnom je braku s bivšom iskusnom košarkašicom Anđelijom Arbutinom. Unatoč brojnim pokušajima novinara da proniknu u njihove privatne živote, par je vješto čuvao svoju privatnost i svoj intimni svijet čuvao od znatiželjnih pogleda. Iznimna je rijetkost naići na fotografije na kojima su i Slobodan i Anđelija zajedno, a onih na kojima su njihove kćeri Nina i Lana gotovo da i nema. Jedini slučaj u kojem je nadaleko poznati “Šareni” otvoreno progovorio o svojoj supruzi bilo je gostovanje u emisiji “TV lica kao sav normalan svijet”.

 

Naš prvi susret dogodio se 1992. godine prilikom njenog gostovanja u emisiji “Šesti krug” na Trećem programu. Program je bio usredotočen na Olimpijske igre u Barceloni, značajan događaj na kojem naša zemlja nije mogla sudjelovati zbog uvedenih sankcija. Nakon toga Anđa je otišla u Italiju, zbog čega smo bili razdvojeni na dulje vrijeme. Zanimljivo, ona je izrazila želju da me upozna s jednom svojom poznanicom, ali sudbina je izgleda imala drugačije namjere za nas.  Sretne okolnosti krasile su moj život u brojnim aspektima, uključujući pitanja srca. Igrom slučaja, našao sam se u savršenom trenutku i na savršenom mjestu, gdje me sudbina dovela do susreta sa svojim pravim suputnikom.

Na pitanje o tome koliko je sposoban da bude odgovoran otac i dobro odgoji kćer, Slobodan je odgovorio na pitanje da li  je dobar ili loš policajac u njihovom braku kada su u pitanju djeca.  To nije nešto što imamo u svojoj sredini. Angelija preuzima glavnu riječ, a mi svi za njom poslušno, poput kolica. Moje ljupke kćeri su zaista izvanredne; pozorno slušaju majčine upute i to duboko cijenim. Na primjer, ima prilika kada se raspituju o uživanju u čokoladi, a ja im dopustim. Ipak, suzdržavaju se od poduzimanja bilo kakvih radnji dok ne dobiju odobrenje svoje majke. Šalu na stranu, Anđelija sve spretno vodi, a ja se trudim da se ne miješam. Godine 2004. na svijet je došla Nina, a četiri godine kasnije i Lana. Slobodan je jasno rekao da je od prvog dana aktivno uključen u sve aspekte roditeljstva.

U obrazloženju zašto svoju obitelj ne izlaže javnosti, Slobodan Šarenac ističe razloge svoje odluke. Svaki put kad u novinama naiđem na parove koji proglašavaju vječnu ljubav i obasipaju hvalospjevima svoj brak ili vezu, ne mogu a da ne predvidim nimalo idealan ishod. Premda uvažavam znatiželju javnosti da dozna više o poznatim osobama i nemam ništa protiv intervjua, ključno je da se takvim nastojanjima pristupi s razumom i, što je najvažnije, s mjerom. Bezbrojne su izjave dane i bit će ih, ali ih je nemoguće zabraniti. Postoje pojedinci koji izvlače veće zadovoljstvo iz miješanja u tuđe poslove, umjesto da se fokusiraju na vlastiti život.