U svojoj autobiografiji “Ovo sam ja – Aca Lukas” Aca Lukas otvoreno je govorio o dubokoj ljubavi i vezi sa Sonjom, svojom trećom suprugom. Iskoristio je priliku i da se pozabavi glasinama oko njihove zajednice, točnije lažnom tvrdnjom da ju je oteo kolegi Željku Šašiću.

Za to vrijeme Sonja mi nije zaokupljala misli. Njena ljepota kod mene je prošla nezapaženo. Priča o tome kako sam oteo Željkinu suprugu bila je izvor iritacije. Željka i njegova supruga rastali su se 2007. godine, a ja sam sa Sonjom stupio u brak 2010. Kad god se dogodi ljubav, odmah se vjenčam. U svojoj knjizi pisao je o dinamici između Sonje, supruge njegovog kolege, pjevača Željka Šašića, i njegove tadašnje supruge Nataše. Prije njihovog susreta, Željko Šašić bio je relativno nepoznat umjetnik, a odigrao je ključnu ulogu u njegovom dovođenju do uspjeha i uspostavljanju impresivne karijere. Veza između Nataše i Sonje toliko je ojačala da su odlučile zajedno krenuti u posao i otvoriti butik.

Gledajući unatrag, nalikovali su kaotičnoj zbrci. Željko mi se obratio s molbom da riješimo nesporazume. – Pomirimo se – potaknuo je. Odmah sam otišao u butik, istjerao ih, uzeo ključ i otpratio ih natrag u kuću njihove majke. U svojoj biografiji prepričava ovu zgodu i otkriva da je Željko tijekom našeg razgovora otkrio skori razvod. U razdoblju kada je Sonja počela pokazivati ​​interes za njega, Aca Lukas otkrio je da je već bio u romantičnoj vezi s kolegicom Danijelom Vranić. Ne sjećam se kako sam došao do Sonjinih kontakt podataka. Međutim, nastavio sam s njom kontaktirati putem poruke. Prije sudbonosnog susreta sa Sonjom u Budvi, bio sam u ljubavnoj vezi s Danijelom Vranić. Naše putovanje je počelo na rođendanskoj proslavi u Budvi, gdje smo se potom ukrcali na avion. Igrom slučaja, Sonja i njezina suputnica su sjedile iza nas.

Kako Danijeli ne bih stvarao neugodnosti, odlučio sam ne odgovoriti. Međutim, njezino oštro promatranje dovelo je do osjećaja ljubomore. Dok smo ulazili u taksi, impulzivno je bacila ogrlicu od 18.000 eura koju sam joj kupio. Kao odgovor, mirno sam rekao: “Nemam koristi od toga,” i bacio ga kroz prozor, sletivši blizu grmlja. Lukas se prisjeća tog događaja dok govori kako je njegova veza sa Sonjom postala jača. Na tulumu smo i Sonja i ja pretjerano pili. No, za nekoliko minuta našli smo se iza kuće u strastvenom zagrljaju koji je podsjećao na mladenačku želju. Odjednom je Danijela u prolazu nešto usputno primijetila. Samo sam je bacio pogled i nastavio ljubiti Sonju.

U knjizi se otkriva da je Danijela ušla u sobu, ali joj nisam odgovorio. Bio je to postupak vrijedan žaljenja, ishitrena odluka koja je označila nesretan završetak naše veze sa ženom koja nije zaslužila takav tretman. Autor dalje otkriva da je u Beograd otišao obuzet silnom ljubavlju prema Sonji. Sonja i ja, duboko zaljubljeni, vratili smo se u Beograd. Naša nas je ljubav dovela do razmjene zavjeta u svetom svetištu crkve Svetog Vasilija Ostroškog. Nakon svete ceremonije, slavili smo s našim voljenima u prekrasnom restoranu. Čitavo iskustvo bilo je poput čarobne knjige priča koja oživljava. A onda je na svijet stigla naša dragocjena Viktorija, ispunivši naša srca neizmjernom radošću.