Žika Jakšić učvrstio je svoj status velike ličnosti u industriji zabave svojom magnetskom harizmom i impresivnom karijerom.  Zajedno sa Sašom Popovićem je kretor najpopularnijeg takmičenja u regiji Zvezde Granda a poznat je i kao voditelj. Osvaja srca publike u svakoj emisiji u kojoj se pojavi, te ne može da prođe neopaženo. Široko je prepoznat kao pionir i instrumentalna ličnost u osnivanju renomiranog muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”.

  • Muzikom se počeo baviti još u tinejdžerskim danima sa svojim društvom, a uz muziku fudbal mu je također bio prvi izbor. Dok njegovo obrazovanje, nakon što je završio srednju pedagošku školu prije studija na Akademiji pedagoških strukovnih studija u Kruševcu, često izaziva interesovanje javnosti, to je njegova uloga voditelja popularne emisije “Nikad nije kasno” i njegovo vlasništvo istoimene vinarije koja istinski pokazuje njegovu harizmatičnu ličnost.

Žikina bezgranična energija i nepokolebljiva ambicija stekli su mu predane sljedbenike u lokalnoj zajednici. Međutim, detalji oko njegovog rođenja ostaju obavijeni velom misterije, jer samo nekolicina odabranih zna tačno vreme i mesto njegovog dolaska na svet. Vredi napomenuti da je Žika Jakšić, cenjeni voditelj, rođen 6. februara 1964. godine u Aleksincu.

Pravi identitet brata Žike Jakšića ostaje zadivljujuća misterija, uprkos obilju dostupnih informacija o Žikinom životu. Žika Jakšić, omiljena ličnost publike, pleni svojim opuštenim i otvorenim držanjem.

Njegove emisije su uvijek pune smijeha i uživanja, jer bez muke povezuje takmičare sa renomiranih muzičkih takmičenja sa pojedincima istomišljenika. Žikin romantični život je buran, često privlači pažnju medija, ali on konstantno pohvalno govori o svojim bivšim suprugama.

Kruže glasine da voditelj ima sklonost da se miješa u tuđe lične stvari, a da svoje zadrži privatno. Dakle, samo nekolicina odabranih zna da Žika Jakšić ima brata koji je slučajno poznati pjevač. Vladimir Jakšić Musa, član cijenjenog rok benda “Revolveri”, stekao je veliku slavu devedesetih godina.

Najzapaženije pesme benda, “Nema predaje, nema predaje” i “Brod na okeanu”, postale su veliki hitovi koji su univerzalno priznati. Rođen u Aleksandrovcu 6. februara 1964. godine, potiče iz porodice srednjeg staleža.

Majka mu je radila u Auto-moto kompaniji, a pre toga je bila učiteljica, dok je otac bio tehnolog u fabrici ventila. Ima mlađeg brata Vladimira Jakšića Musu, koji je pevač rokenrol grupe “Ex Revolvers”.

Žika je imao dva braka i ponosni je otac dva sina. Zanimljivo, kum mu je na krštenju umesto Aleksandar dao ime Saša, kako bi sprečio bilo kakav nadimak Aca. Nadimak Žika, koji je stekao u ranim godinama bavljenja fudbalom, zadržao se za njega zbog emotivnih reakcija i nervoze na terenu.

Uprkos tome što kod kuće nije imao klavir, strast za muzikom ga je navela da vežba na iscrtanim tasterima. Nakon završene godine muzičke škole u Aleksandrovcu, odlučio je da nastavi studije. Međutim, kada se njegov učitelj preselio, našao se bez odgovarajućeg instruktora.

  • Kako ga nije zanimao profesor klavira ili gitare i nedostatak želje da nauči harmoniku, odlučio je da prekine pohađanje muzičke škole. Vođen strašću za muzikom i željom da proširi svoje vještine, iskoristio je sredstva koja mu je otac poklonio po završetku osnovne škole sa izuzetnim ocjenama kako bi stekao svoju inauguralnu bas gitaru.

Ubrzo se našao da udružuje snage sa kolegama muzičarima u obližnjem rok ansamblu. Zbog nedostatka ličnog ozvučenja i prostora za vježbanje, morali su se osloniti na posuđivanje opreme i prostora od folklorne sekcije u njihovoj školi.

U zamjenu za tu uslugu obezbijedili bi živu narodnu muziku za folklornu sekciju, koja bi ih pratila na probama i nastupima. Otprilike u to vreme, lokalna muzička grupa ostala je bez basiste, a do njih je stigao glas o Žikinim muzičkim sposobnostima. Zaintrigirani, prišli su mu i pozvali ga da se pridruži njihovim redovima.

  • To je dovelo do toga da Žika svira zajedno sa starijim muzičarima i zarađuje na raznim manifestacijama, poput ispraćaja i proslava u vojsci. Istovremeno je bio i član rok benda sa svojim vršnjacima, gde je pokazao svoj talenat za rokenrol.