Smatrana najomiljenijom i najupečatljivijom televizijskom voditeljkom u Srbiji, Dragana Kosjerina nastavlja da očarava publiku svojom bezvremenskom lepotom, čak i kada ulazi u svoje četrdesete. Uvijek je plijenila pažnju svih i gdje god bi se pojavila bila je u centru pažnje. O njenom izgledu se uvijek pričalo, te je uvijek dobijala samo komplimente na račun svog fizičkog izgleda.

  • Uprkos svom mladolikom izgledu, ova zanosna brineta nije slavna samo zbog svoje fizičke privlačnosti, već i zbog disciplinovanog pristupa zdravlju i dobrobiti. Pokazujući izvanrednu velikodušnost, odlučila je otkriti svoje lične “tajne” tako što je ljubazno podijelila visoko preporučeni recept, služeći se pojedincima posvećenim vlastitoj dobrobiti. Prema rečima zanosne voditeljke, ona je shvatila da je pravi merilo njene sreće u dobrobiti njenih najmilijih.

Štaviše, ponovo je rasplamsala svoje oduševljenje malim životnim radostima, u potpunosti prihvatajući sadašnji trenutak i uživajući u njemu u potpunosti. Usporavajući i vraćajući se na stare hobije, otkrila je obnovljeni osjećaj zadovoljstva. Pored toga, obavezala se da će voditi zdraviji način života, stavljajući naglasak na hranljivu ishranu i posvećujući više vremena umetnosti kuvanja.

Uspostavljanje bolje dnevne rutine i davanje prioriteta mirnom snu postali su od najveće važnosti. Unatoč nepovoljnim okolnostima koje su je dovele do odustajanja od određenih aktivnosti, ona to doživljava kao priliku za lični rast i samousavršavanje, baveći se zanemarenim područjima svog života.

Dragana je čvrsto uverena da je za održavanje lepog tela potrebna dosledna fizička aktivnost. Ranije je pristupila vježbanju na osnovu određenih godišnjih doba ili događaja. Međutim, sada je prihvatila redovnu fizičku aktivnost kao sastavni dio svog životnog stila, nalazeći u tome ogromno zadovoljstvo. “Ja sam strastveni praktikant Reformer Pilatesa, koji ga uključujem u svoj fitnes režim dva do tri puta sedmično.

  • Svesrdno podržavam ovaj oblik vježbanja zbog njegove izvanredne sposobnosti da poboljša ukupnu tjelesnu funkciju. Nadalje, svoju rutinu dopunjujem povremenim vježbama joge , džogiranje i redovne šetnje”, navela je ona.

Odlučujući da se distancira od ekstremnih dijeta, Dragana je svesno odlučila da prihvati umerenost i raznovrsnost u svojim prehrambenim navikama i ljubazno je podelila specifičnosti svog dnevnog jelovnika. Dragana je podijelila svoju jutarnju rutinu, koja počinje predivnom limunadom od kurkume natopljenom svježim đumbirom, ponekad popraćenom malo cimeta.

Kada je u pitanju odabir suplemenata, ona je oprezna i razumije važnost ne samostalnih izbora. U potrazi za dobro zaokruženom ishranom, Dragana stavlja veliki naglasak na konzumiranje velikih količina hranljivog povrća i voća. Kako bi očuvala svoje cjelokupno blagostanje, svjesno se trudi da se kloni glutena i mliječnih proizvoda, a istovremeno budno pazi na konzumaciju crvenog mesa.

Dragana Kosjerina je pre 2020. godine, uz svog kolegu Branka Veselinovića, bila kovoditelj Jutarnjeg programa Radio-televizije Srbije (RTS). Kao renomirana srpska televizijska voditeljka, priznanja je stekla zapaženim ulogama u zabavnim programima “Luda ​​noć” i “Volim Srbiju”. Rođena 22. avgusta 1987. godine u Sarajevu, trenutno živi i radi u Beogradu.

Dragana je 2011. godine krenula na svoj medijski put kao novinarka i voditeljka sportske televizijske mreže „Sport klub“. U početku je vodila emisije iz studija prije nego što je prešla na hosting na licu mjesta. Navijači se rado prisećaju njenog praćenja evroligaških utakmica iz hale “Pionir”.

Kosjerina se 2015. godine pridružila RTS-u, u početku je uz Dejana Pantelića vodila emisiju „Naša petorka“. Nakon toga, od novembra do januara naredne godine, preuzela je ulogu voditelja u talent šou “Ja mogu sve”. Tokom Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru imala je privilegiju da zajedno sa Aleksandrom Acom Stojanovićem vodi emisiju „Olimpijsko popodne“.

Počevši od sredine novembra 2017. godine, Dragana i njene kolege su tri uzastopne sezone zauzele istaknutu poziciju u živopisnoj emisiji pod nazivom “Luda ​​noć”. Od oktobra 2018. do kraja 2019. godine postala je uvaženi član ekipe cenjenog jutarnjeg programa RTS-a. Takođe, Dragana je imala privilegiju da u tri odvojena navrata bude domaćin “Beovizije”, na kojoj se bira srpski predstavnik za prestižnu “Pesmu Evrovizije”.