Izbljeđivanje crne odjeće, posebice traperica, nakon višestrukog pranja, svima je dobro poznata stvar. Međutim, stvar se tu ne završava jer veliki broj mladih parova uošte ni ne znaju da su ovakve stvari moguće. 

Ne samo traperice, već i ostali odjevni predmeti mogu izblijedjeti prilikom pranja. Nažalost (za naš smisao za modu i proračun), često pranje može uzrokovati gubitak mnogih predmeta na izvornom izgledu. Ovo je uobičajena pojava koja nas sve pogađa. Postizanje rješenja za ovu nevolju je nevjerojatno jednostavno! Ključ leži u procesu pranja odjeće. Jednostavno skupite svoju crnu odjeću i stavite je u perilicu, pazeći da se deterdžent doda tijekom završnog ciklusa pranja kako bi se dovršio proces pranja.

Iako se može činiti nekompliciranim, do točke u kojoj nismo sigurni hoće li polučiti ikakve rezultate, jer se čini predobro da bi bilo istinito… a što je s komponentama, onima na koje nailazimo na internetu, tim moćnim tehnikama i začinima, nakon čega slijedi ocat… zatim namakanje i ostavljanje preko noći, nakon čega slijede tri kruga pranja… može biti neodoljivo obraditi sve ove savjete i informacije. Ipak, pokušajte! Budite uvjereni, ova će metoda učinkovito spriječiti blijeđenje boja i spriječiti prekomjerno trošenje vaše odjeće.

Jutarnji list navodi da je deterdžent za pranje rublja dostupan u različitim oblicima, uključujući tekućinu, prah i kapsule, a svaki je namijenjen za određenu upotrebu. Dostupne su razne vrste deterdženata za različite potrebe pranja rublja. Neki su posebno dizajnirani za bijelu odjeću, drugi za zaštitu boje, a neki čak i za održavanje boje crne odjeće. Ali je li doista bitno koristiti odgovarajući deterdžent za svaku vrstu odjeće? Može se činiti da tvrtke deterdženta za pranje rublja jednostavno žele povećati svoj profit nudeći širok raspon opcija deterdženata. Međutim, zapravo postoji valjano objašnjenje dostupnosti brojnih boca i kutija.

Kada je riječ o pranju rublja, važno je odabrati pravi deterdžent za svaku vrstu odjeće. Točnije, deterdžent koji je najprikladniji za bijelo rublje ne smije se koristiti s drugim vrstama odjeće. Razlog tome je što sadrži izbjeljivač ili druge tvari koje imaju učinak izbjeljivanja. Iako je ovo idealno za održavanje svijetle i netaknute bijele odjeće, može imati negativne posljedice ako se koristi na tamnoj ili šarenoj odjeći. U takvim slučajevima pranje vaše odjeće ovim deterdžentom može uzrokovati gubitak jarkih boja.

Različiti deterdženti za pranje rublja posjeduju jedinstvena svojstva, a svima je zajednički cilj očuvanje živosti boja vašeg rublja. Deterdžent za zaštitu boje formuliran je sa specifičnim komponentama koje učinkovito održavaju svjetlinu i živost vaših boja. Slično tome, deterdženti namijenjeni za tamnije tkanine sadrže sastojke koji sprječavaju blijeđenje boje. Odabir odgovarajućeg deterdženta može značajno utjecati na dugotrajnost vaših boja. Kako biste održali dugotrajnost i svježinu svoje odjeće, ključno je odabrati odgovarajuće deterdžente koji nadopunjuju boje vaše odjeće.