Dolly i Otto su dugo vremena uživali u skladnom zajedničkom životu, sve dok nije došlo do jedne nesuglasice koja je duboko utjecala na njihov odnos. U svojim ranim tridesetima, Walburga “Dolly” Oesterreich bila je kućanica koja je bila udana za Freda Oesterreicha, poslovnog čovjeka porijeklom iz Milwaukeeja.

  • Kad se njezin šivaći stroj pokvario 1913., Fred je organizirao mladog majstora po imenu Otto Sanhuber, koji je imao otprilike 20 godina, da dođe u njihov dom i popravi ga. Po dolasku Otta u rezidenciju para, dočekala ga je Dolly u minimalističkoj odjeći. Otto je preuzeo ulogu njezina tajnog ljubavnika, diskretno se sastajao s njom tijekom odsutnosti njezina supruga.

Njihovi susreti odvijali su se ne samo unutar granica vlastitog doma, već su se proširili i na razne hotele. Kako je vrijeme prolazilo, susjedi su postajali znatiželjni oko identiteta zagonetnog čovjeka, što je Dolly natjeralo da se brzo prilagodi i razjasni da je on njezin polubrat. Kako bi stekla njihovo potpuno povjerenje, osmislila je novu strategiju: predložila je svom ljubavniku Ottu da se smjesti kod njih na tavanu.

  • Tu je informaciju, naravno, tajila od supruga. Nakon što je dao ostavku na mjesto u tvornici, Otto se preselio u rezidenciju obitelji Oesterreich. Iz granica potkrovlja posvetio se stvaranju književnih remek-djela, potaknut težnjom da ona konačno ugledaju svjetlo dana u objavljenom obliku. Nakon što je prošlo pet godina, Fred je otkrio Dolly njihovo skoro preseljenje u Los Angeles. Ipak, Dolly, uvijek domišljata, smislila je rješenje.

Odabrala je rezidenciju koja se hvalila potkrovljem, pružajući smještaj i za svog ljubavnika. Kao rezultat toga, ona, njezin suprug i njezin ljubavnik skladno su živjeli još četiri godine. Tijekom 1922. godine došlo je do žestoke svađe između Freda i Dolly, bez znanja Otta koji se slučajno našao u dometu uha. U šokantnom preokretu događaja, osoba poznata kao “ljubavnik s tavana” upala je u sobu mašući dvama vatrenim oružjem, što je u konačnici dovelo do Fredove prerane smrti.

  • Kada su je ispitivali policajci, Dolly je tvrdila da je njezin suprug postao žrtva provalnika. Iako skeptične prema njezinom iskazu, vlasti su se pokazale nemoćnima poduzeti mjere zbog nedostatka konkretnih dokaza. Nakon što se preselila u drugu rezidenciju, uputila je poziv svom ljubavniku Ottu, koji je nastavio stanovati u potkrovlju unatoč odsutnosti njezina supruga. U međuvremenu je žena otkrila novog romantičnog partnera u liku odvjetnika Hermana Shapira.

Međutim, zbog njegove zauzetosti, potražila je drugog ljubavnika po imenu Roy Klumb. Uputila je zahtjev Klumbu, tražeći od njega da preuzme jedno od vatrenih oružja kojima je Otto počinio ubojstvo njezina muža. U pokušaju da se riješi drugog vatrenog oružja, uspješno je uvjerila susjeda da ga diskretno zakopa u vlastitom dvorištu. Međutim, kada su Dolly i Roy prekinuli svoju vezu, on je donio odluku da će organima gonjenja otkriti da njegova bivša partnerica posjeduje vatreno oružje.

  • Ipak, dokazi su se još jednom pokazali nedostatnima. Ovom prilikom policija nije uspjela utvrditi pravo vlasništvo vatrenog oružja. Međutim, istina iza priče počela se otkrivati ​​sedam godina kasnije kada je Dollyn odvjetnik Shapiro prekinuo njihovu vezu i otkrio sve detalje vlastima.

Primivši opsežan brifing od Otta, koji je ispričao sve događaje koji su se zbili tijekom godina, posjedovao je bogato znanje o tom pitanju. Otto mu je, oslobođen zbog zastare, pružio neprocjenjive spoznaje. S druge strane, Dolly je u početku bila optužena, ali je i ona na kraju oslobođena.