Novak Đoković već godinama ima naviku da svako jutro konzumira upravo ovaj napitak. Datum i vrijeme objave sljedećeg teksta je 2. travnja 2024. u 9:14 sati. Nevjerojatnim rekordima najvećeg tenisača u povijesti, postignutim u 36. godini života, divi se cijeli svijet, a velika zasluga pripisuje se njegovom dugogodišnjem pridržavanju specifične prehrane. Svako jutro započinje svoj dan uživanjem u jedinstvenom napitku. Novak Đoković oglasio se na Instagramu i otkrio dnevnu jutarnju rutinu koje se on i njegova obitelj pridržavaju bez greške. – Pozdrav svima! Ovako započinjem svoja jutra.

  • U početku se prepuštam osvježavajućoj mješavini tople mineralne vode prožete pikantnim okusima limuna i limete. Nakon toga nestrpljivo istražujem sadržaj najdražeg pretinca u hladnjaku u kojem se nalaze živahne stabljike celera. Novak je slučajno naišao na metodu dobivanja soka od celera hladnim prešanjem pomoću sokovnika. Otkrio je da je konzumacija ovog soka na prazan želudac optimalan način za početak dana. Čudesno djelovanje ovog soka, bogatog mineralima, soli i još neotkrivenim elementima, osim na mene i suprugu, odnosi se i na našu djecu jer učinkovito čisti jetru. Novak je otkrio da, iako ga ne konzumiraju u čistom obliku, odlučuju ga miješati sa sokom od krastavca ili jabuke. Celer je vrlo hranjiva namirnica koja nudi mnoštvo blagodati zahvaljujući obilju minerala, vitamina i drugih vrijednih sastojaka.

Uvrštavanje celera u svakodnevnu prehranu je vrlo preporučljivo jer pozitivno utječe na razne tjelesne funkcije uključujući bubrege, želudac, crijeva, mišiće, krvne žile i imunološki sustav. Iako celer ne može poslužiti kao primarni lijek za liječenje bolesti, on svakako može imati značajnu ulogu u sprječavanju nastanka bolesti i nadopuni postojećim terapijama. Novak Đoković, ime koje odjekuje diljem svijeta tenisa, utjelovljuje nepokolebljivu predanost i neusporedivo majstorstvo.

  • Ovaj virtuoz na teniskom terenu prešao je nacionalne granice i postao heroj i ikona u svijetu sporta, zahvaljujući svojim izvanrednim izvedbama, brojnim naslovima i rekordnim postignućima. Od njegovih skromnih početaka do trijumfa na najprestižnijim teniskim turnirima, Đokovićeva biografija svjedočanstvo je njegove nepokolebljive odlučnosti, iznimnog talenta i neutažive žeđi za pobjedom. U ovom ćemo članku zadubiti u Novakovo izvanredno putovanje od nadarenog dječaka do legendarne figure u svijetu tenisa. Novak Đoković, aktualni svjetski prvak u tenisu, krenuo je na svoj put do uspjeha u živopisnom Beogradu, njegovom rodnom mjestu 22. svibnja 1987. Kao najstarije dijete u obitelji Đoković, s roditeljima Srđanom i Dijanom, Novak je pokazivao oštroumnost fascinacija tenisom od malih nogu.

Njegova duboko ukorijenjena ljubav prema sportu postala je očita kada je s nepune četiri godine prvi put prihvatio reket dok je bio na obiteljskom odmoru na Kopaoniku. Vođen cijenjenom Jelenom Genčić, vrlo cijenjenom trenericom u Srbiji, mladi Novak je kultivirao svoje sposobnosti i potaknuo strast prema sportu koji će u konačnici oblikovati njegov identitet kao sportaša. Crpeći inspiraciju od svog teniskog idola, kultnog Petea Samprasa, Novakova igra i težnje bili su pod dubokim utjecajem, gurajući ga prema uzvišenim teniskim težnjama.

  • Prepoznat po svojim iznimnim vještinama sa samo dvanaest godina, Đokovićev talent privukao je pažnju pojedinaca i izvan granica Srbije. Ovo ga je priznanje odvelo u renomiranu tenisku akademiju Nikole Pilića u Münchenu, gdje je njegovo usavršavanje preraslo u međunarodne razmjere. Unutar granica ove cijenjene institucije njegovale su se Đokovićeve teniske sposobnosti, postavljajući temelje za njegovu konačnu vladavinu globalnom teniskom scenom. Novak Đoković je 2003. godine započeo svoj profesionalni put u svijetu tenisa. Samo tri godine kasnije, pobijedio je na ATP turniru održanom u Amersfoortu, označivši početak njegovog trijumfalnog puta. Pokazujući izvanrednu vještinu i nepokolebljivu mentalnu snagu, Đoković se brzo uspinjao na ljestvici ATP-a, nagovještavajući izvanrednu karijeru koja ga čeka.

Uspon na ATP ljestvici nije bio ništa manje nego izvanredan. Nakon trijumfa na inauguralnom ATP turniru, Đoković je pokazao izvanredne performanse koje su ga gurnule u prestižnih Top 10 igrača u globalnom poretku do 2007. Njegova izvanredna prilagodljivost različitim podlogama i protivnicima, zajedno s njegovom izuzetnom fizičkom spremom, učvrstili su njegov status jedan od najokruglijih sportaša u profesionalnom krugu. Godine 2008. Đoković je ostvario značajnu prekretnicu u svojoj karijeri osiguravši svoju inauguralnu Grand Slam pobjedu na Australian Openu, čime je potvrdio svoju predanost i iznimne sposobnosti.

  • Njegova se dominacija proširila na najprestižnije turnire na svijetu, uključujući Wimbledon, US Open i Roland Garros, gdje je izašao kao prvak. Ovi trijumfi ne samo da su proširili njegovu ladicu s trofejima, već su i učvrstili njegov status jednog od teniskih velikana svih vremena. Đokovićeva postignuća i priznanja svjedočanstvo su njegove veličine. On je među nekolicinom odabranih koji su trijumfirali na sva četiri prestižna Grand Slam natjecanja, ne samo jednom, već više puta. Osim toga, može se pohvaliti najvećim brojem pobjeda na turnirima iz serije Masters 1000, čime je učvrstio svoju dominaciju u sportu. Tijekom Đokovićeve slavne karijere bilo je bezbroj nevjerojatnih slučajeva koji su gledatelje ostavili u čudu.

Od nezaboravnih borbi u Grand Slam finalima do zadivljujućih povrataka i trijumfalnih pobjeda na Olimpijskim igrama, njegovo putovanje nije bilo ništa drugo nego izvanredno. Đokovićeva nevjerojatna sposobnost da napreduje pod pritiskom i davanje apsolutnog maksimuma u kritičnim trenucima uzdigla ga je do statusa idola i svjetionika inspiracije za ambiciozne tenisače diljem svijeta.