Nekad jednoj od najpopularnijih turskih glumica, Merve Kayaalp očekivao se veliki uspjeh, postigavši ​​svoje najveće uspjehe kod domaće publike ulogom Gulaj u hit TV seriji Elif recognition, dok je svoje talente pokazala iu raznim drugim emisijama. Poznati turski filmovi i serije.

Unatoč tome što se odbijala družiti s najpopularnijim glumcima i izbjegavala pretjerani publicitet, zadržala je auru tajanstvenosti diljem zemlje. Rođena je u Istanbulu, a glumačku karijeru započela je u mladosti nakon što je završila studij na Sveučilištu Suleiman Demirel u Isparti. Nakon diplome nastupala je u Nacionalnom kazalištu u Istanbulu oko osamnaest mjeseci prije nego što se okrenula privatnom i alternativnom kazalištu.

Točnije, ona živi u pokrajini Mugla Dalaman i veliki dio života provela je u izolaciji, rijetko otkrivajući osobne podatke na društvenim mrežama. Iako povremeno objavljuje autoportrete, kreativne fotografije i idilične prizore s plaže, na tim se fotografijama uvijek pojavljuje sama, odlučujući svoj osobni život zadržati relativno privatno. Zbog svoje tajanstvene reputacije otišla je bez ikakvog objašnjenja. U rujnu prošle godine turski mediji objavili su da je 37-godišnja Merve Kajalp pronađena mrtva. Istraga je potvrdila da je počinila samoubojstvo.

Nakon što su čuli pucnjeve s drugog kata glumičine kuće, zabrinuti susjedi odmah su nazvali dežurni broj 112 koji je posebno osmišljen za hitne slučajeve. Policija i medicinski stručnjaci stigli su na lice mjesta i utvrdili da, unatoč brzoj reakciji, mogu samo konstatirati pronađenu glumicu mrtvu. Nakon ovakvog nesretnog ishoda, tijelo Melve Kajarp naknadno je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu na temeljitu obdukciju. Istraga je pokazala da si je glumica tragično oduzela život pištoljem koji je pripadao njezinu ocu.

Do danas ostaje misterij je li Melvi ostavila oproštajno pismo, a konkretni izazovi koji su je naveli da razmišlja o samoubojstvu još nisu otkriveni. Čovjekova tragična i neočekivana smrt potaknula je razgovor u Turskoj o mentalnom zdravlju, teretu ugleda i krajnjoj potrebi za odgovarajućom podrškom u industriji zabave. Rođena u Ankari, Turska, Merve Kayaalp imala je slavnu glumačku karijeru, ali datum njezina rođenja ostaje tajna. Nažalost, preminula je u 36. godini života. Merve Kayaalp završila je studij na Sveučilištu Isparta Suleyman Demirel, smjer gluma. Nakon diplome, pridružila se Istanbulskom nacionalnom kazalištu i posvetila svoj talent pozornici oko godinu dana.

Merve Kayaalp, rođena u Turskoj od roditelja Rize Kayaalpa i gđe Rize Kayaalp, osvojila je brončanu medalju. Nažalost, nema podataka o profesiji njezinih roditelja. Što se tiče njezinog osobnog života, nije jasno ima li djece. Tragično, Melvi si je oduzela život koristeći očevo dozvoljeno vatreno oružje. Merve Kayaalp imala je veliku podršku svoje obitelji tijekom svog vještog i osobnog putovanja, međutim, njezin tragičan završetak u kojem si je oduzela život očevim pištoljem duboko je pogodio njezine roditelje. Dok su informacije o njezinoj majci pod istragom, fokus je na njezinom ocu, Rizi Kayaalpi, nakon tragičnog samoubojstva njegove kćeri.

Nadalje, gubitak djeteta je neshvatljiva i pogubna kušnja koja ostavlja nenadoknadivu prazninu u životu. Duboka tuga i bol koju je Riza doživjela zbog gubitka kćeri snažan je primjer kako mentalno zdravlje može duboko utjecati na pojedince i njihove obitelji. Kayalpova ljubav i podrška u sjećanju njegove kćeri utjelovljuju snažnu vezu između oca i djeteta nakon tragičnog gubitka. Sjećanje na Mervu možda nikada neće izblijediti, ali njezino nasljeđe i sjećanja koja su dijelila uvijek će se cijeniti i sjećati. Pravo bogatstvo Merve Kayaalp ne leži u njezinim materijalnim imecima, već u kreativnom blagu koje je velikodušno podijelila sa svijetom i dubokom utjecaju koji je imala na svijet. njezin život i nadahnuće koje je ulijevala mladim glumcima i umjetnicima. Dok točan opseg njezinog bogatstva ostaje nepoznat, njezina trajna ostavština ostaje neporeciva. Merve Kayaalp je glumica poznata po ulogama u popularnim TV serijama kao što su “Sakarya Fırat”, “Little Armageddon”, “Dreams and Hopes”, “Elif”, “Şeref Meselesi” i “Savaşçı”, nažalost, počinio je samoubojstvo s legalno vatreno oružje koje je pripadalo njegovom ocu, Rıza Kayaalpu, a u to vrijeme nitko nije bio prisutan kod kuće.