Prema riječima stručnjaka, postoje dvije uobičajene prakse među ženama prije upuštanja u intimne odnose koje predstavljaju značajan rizik za njihovo zdravlje. LJUBAV Sljedeću informaciju dala je Milka Đukić 7. srpnja 2024. godine u 20.37 sati. Stručnjaci su upozorili na dvije specifične radnje koje mnoge žene čine prije nego što se upuste u intimne odnose, radnje koje mogu ozbiljno ugroziti njihovo cjelokupno zdravlje.

Ključno je izbjegavati te aktivnosti jer mogu imati štetne učinke na dobrobit osobe. Urolozi naglašavaju važnost davanja prioriteta trenucima poput mokrenja i uzimanja lijekova, posebno za žene, kako bi se osigurali ugodni i sigurni odnosi uz potrebnu zaštitu. Preporučljivo je suzdržati se od mokrenja prije upuštanja u seksualnu aktivnost.

Prema urologu Davidu Kaufmanu, savjetuje se da se žene suzdrže od mokrenja prije upuštanja u seksualnu aktivnost kako bi se smanjila mogućnost bolnih urinarnih infekcija. Kako piše Daily Mail, uvriježeno je mišljenje da žene trebaju mokriti i prije i nakon snošaja, što je postalo globalni mit koji su svi prihvatili. Urolog priznaje da ima istine u mitu da bi žene trebale mokriti nakon spolnog kontakta, jer pomaže eliminirati bakterije koje mogu dovesti do infekcija mokraćnog sustava, česte pojave.

Međutim, čin mokrenja prije upuštanja u seksualnu aktivnost glavni je faktor koji pridonosi razvoju cistitisa tijekom medenog mjeseca ili bilo koje povezane infekcije koje se mogu pojaviti. Prema Women’s Healthu, usprkos svom naizgled očaravajućem nazivu, ova konkretna bolest može uzrokovati značajnu nelagodu. Blizina uretre vagini omogućuje nesmetan prijenos bakterija tijekom spolnog odnosa.

Kao što je izjavila cijenjena ginekologinja Mary Jane Minkin, razina trenja izravno je povezana s vjerojatnošću infekcije. Žene koje nikad nisu rodile su osjetljivije na infekcije, što je pojava koja se često primjećuje. Žene koje nikada nisu rodile su osjetljivije na infekciju, a moguće je da je neke žene dobiju nakon svakog spolnog odnosa. Kako bi se smanjio rizik, Beverly Whipple, profesorica na Sveučilištu New Jersey, savjetuje mokrenje i prije i nakon upuštanja u seksualnu aktivnost.

U rasponu od jednog do dva dana simptomi se obično manifestiraju, a razlikuju se od nelagode tijekom mokrenja, učestalog mokrenja, promjene boje urina i boli u regiji iznad stidne kosti. Izostanak pravodobnog liječenja može dovesti do razvoja infekcija mokraćnog mjehura i bubrega, kako izvještava About.com. Na prve znakove simptoma preporuča se odmah konzultirati liječnika. Ako se smatra potrebnim, liječnik može propisati antibiotike za liječenje infekcije.

Dodatno, savjetuje se povećati unos tekućine, poput vode ili soka od brusnice, kako bi se pospješilo mokrenje i olakšalo uklanjanje bakterija iz urinarnog trakta. Kako bi se infekcija u potpunosti izliječila, preporučljivo je suzdržati se od bilo kakvih intimnih aktivnosti. Postoje određeni lijekovi koji se obično ne konzumiraju prije upuštanja u seksualnu aktivnost.

Prije stupanja u spolni odnos, žene bi trebale izbjegavati uzimanje antihistaminika, lijekova koji se obično koriste za ublažavanje simptoma alergije poput osipa, oteklina, koprivnjače ili svrbeža. Kako prenosi Index.hr, istraživanja su pokazala da antihistaminici imaju širok učinak na tjelesna tkiva, izazivajući opuštanje od usne šupljine do genitalnog područja. Posljedično, žene se mogu susresti s izazovima u postizanju stanja uzbuđenja, praćenog smanjenjem vaginalnog podmazivanja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here