Neizmjerna je veličina same pojave Lepe Lukić. Lepa Lukić, na glasu kao kraljica narodne glazbe, nije poznata samo po svom muzičkom umijeću već i po sklonosti prema riskiranju u carstvu kocke. Dok je cijenjena diva u svojim igrama izašla kao pobjednica, za druge se to ne može reći, jer je njihova sudbina krenula tragičnim putem. Lepa Lukić, iako oklijeva o tome, povremeno spomene svoju opravdanu sklonost posjetiti kockarnicu ili kartati jer joj je to isključivo zadovoljstvo.

  • Ipak, ostaje nepoznato da je jedan od prijestupa Lepe Lukić usko vezan za njen usamljenički porok, kako je ranije objavio Scandal! časopis. Za Lepu Lukić, poznatu ličnost, prije više od dvadeset godina pričalo se da je česta kockarica u bivšoj Jugoslaviji, tvrdi anonimni izvor. Navodno si je jedna žena tragično oduzela život nakon što je njezin suprug ostao bez svega tijekom igre s Lepom Lukić.

Važno je napomenuti da je suprugu kocka bila životna navika i nitko, a posebno Lepa, ne bi smjela odgovarati za svoje postupke. No, zbog Lepine slave i poznatog zanimanja za kockanje, postala je meta krivnje. Ova situacija naglašava tendenciju pripisivanja krivice javnim osobama, čak i kada one nisu krive. Tijekom svog ljetnog izleta duž crnogorske obale, skrenula je u Podgoricu kako bi prisustvovala živom okupljanju. Ovo nije bio njezin inauguracijski posjet gradu.

  • Tijekom svog prethodnog susreta upustila se u kockanje s istim čovjekom, čija si je žena tragično oduzela život nedugo nakon toga. Nesretna žena oduzela si je život zbog nesposobnosti da se nosi s njegovom ovisnošću. Svoju nesmotrenost pokazao je prokockavši kuću i stvorivši turobnu atmosferu. Nije Lepa ta koja mu je uzela kuću; to je bilo njegovo vlastito djelo. Međutim, počele su kružiti glasine, potaknute incidentom u kojem je jedna poznata žena igrala protiv njega i izašla kao pobjednica.

Ova je priča bila ukrašena dodatnim detaljima jednostavno zbog ženine slave i istaknutosti. Lepa je doživjela značajne gubitke na financijskom i stambenom planu, ali je imala i dobitke. Važno je napomenuti da je ulogu u njihovom krahu imao suprug žene koja si je tragično oduzela život zbog ovisnosti o kockanju, a ne Lepa. Međutim, situacija se odvijala na način koji ju je lažno implicirao, a nažalost, ta zabluda je ostala.

 

  • Ključno je pojasniti da su glasine da je Lepa uzrok ženina samoubojstva netočne; destruktivno ponašanje njezina muža dovelo je do propasti obitelji. Jedina istina je da se Lepa jednom poigrala s njim, a tolika je njihova upletenost, potvrdio je pouzdani izvor. Lepa Lukić, pravog imena Lepava Mušović, renomirana je srbijanska pjevačica poznata po iznimnom talentu u izvođenju autorskih i novokomponiranih pjesama.

Rođena 16. siječnja 1940. godine u selu Miločaj kod Kraljeva, njezin je rani život obilježen tragedijom. Sa nepune dvije i po godine doživjela je gubitak oca Radisava koji je tragično preminuo u saobraćajnoj nesreći. Kasnije je ovaj svijet otišla i njena majka Milosija 2007. godine u nevjerojatnoj 94. godini života, a zatim i njen stariji brat Ratko 2006. godine. Odrastajući u siromaštvu, Lepa i njezina obitelj često su se borili pronaći dovoljno hrane. Dok je njezin brat Ratko ostao smiren, Lepina nestašna narav često ju je dovodila u nevolje i fizički kažnjavala.

  • Do desete godine preuzela je odgovornost za obavljanje svih kućanskih poslova kako bi pomogla svojoj marljivoj majci, koja je morala ići na posao. Još kao dijete, Lepa je otkrila svoju strast prema pjevanju, često se zabavljajući nastupajući pred ogledalom i osmišljavajući koreografije kojima je uljepšala svoje glazbene izvedbe. Idolizirala je talentiranu pjevačicu Nadu Mamulu, čiji ju je utjecaj potaknuo da slijedi vlastite glazbene ambicije. Prepoznavši talent svoje kćeri, majka Lepu ju je poticala da sudjeluje na pjevačkim natjecanjima, na kojima je stalno izlazila kao pobjednica.

Osim toga, pratila je Lepu na mjesečnim radijskim audicijama, pružajući joj dragocjene prilike da pokaže svoje izvanredne vokalne sposobnosti. Unatoč bratovom početnom protivljenju, i majka i Lepa uspjele su ga nagovoriti da preispita svoj stav o njezinom preuzimanju posla. Upravo je Lepin nastup na berbi grožđa u Aleksandrovcu zaokupio pažnju skladatelja Petra Tanasijevića. Prišao joj je i ponudio joj da snimi renomiranu pjesmu “Od izvora dva putića”.