Nasljedujući i šarm i karizmu, unuk Dragomira Bojanića Gidre nastavlja njegovu ostavštinu. Iako je prošlo trideset godina od smrti proslavljenog glumca Dragomira Bojanića Gidre, njegova ostavština ostaje jaka kao i uvijek. Naše ekrane počastio je svojim nezaboravnim nastupima u raznim kultnim filmovima i TV emisijama, ali ništa nezaboravnije od uloge Žike Pavlovića u omiljenoj seriji “Žikina dinastija”. Svojom jedinstvenom karizmom osvojio je srca publike.

  • Vrijedi istaknuti da je bio u braku tri puta, a zanimljivo je da je sva tri braka bio s talentiranom glumicom Ljiljanom Kontić. Nakon što su se putevi ukrstili na sveučilištu, odlučili su se vjenčati 1966. godine. Međutim, njihov zajednički put bio je daleko od glatkog plovidbe, jer su proživljavali razdoblja razdvojenosti i pomirenja zbog nemogućnosti da žive jedno bez drugog. U burnoj su vezi 1970. godine dobili kćerkicu Jelenu. Jovan Stojanović, unuk Milomira, rođenog brata Dragomira Bojanića Gidre, donosi uvid u privatni život slavnog glumca. Iako je imao samo sedam godina kada je njegov djed-ujak preminuo, Jovan se živo prisjeća njihove interakcije. “Često sam ga posjećivao u njegovom stanu nadomak Kalemegdana. Kao što je tumačio veselog lika u Žikinoj dinastiji, tako je i u svakodnevnom životu odisao istom srećom i vedrinom.

Nikada nisam vidio da je potišten ili namrgođen”, rado se prisjeća Jovan. “Moj djed nije bio nitkov, bez obzira na to što neki govore. Njegovu ljubav prema mojoj baki Ljiljani bila je ogromna, a iako je njihova strast često dovodila do svađa i rastanaka, uvijek je pronalazio put do nje. Neistina je da je ikada zalutao s drugim ženama”, izjavio je Jovan, zanosna osoba koja osvaja sve koji ga sretnu. Blagoslovljen upečatljivim izgledom, Jovan se upustio u svijet modelinga i od tada je sudjelovao u brojnim kampanjama visokog profila, modnim revijama i glazbenim spotovima.

  • Mnogi smatraju da je naslijedio djedov šarm, što je nedvojbeno utjecalo na osvajanje njegove supruge Maje, vješte šminkerice. Zajedno dijele prekrasnog sina po imenu Aleksej, krajnji simbol njihove duboke ljubavi. U nadolazećoj godini navršit će se punih trideset godina otkako smo se oprostili od Dragomira Bojanića Gidre, čiji trajni ugled traje do danas. Podvizi omiljenog protagonista Žike Pavlovića nastavljaju osvajati i one koji još nisu bili rođeni u doba snimanja slavne Žikine dinastije. Putevi ove dvije osobe prvi put su se susreli tijekom studija, a na kraju su se vjenčali 1966. Unatoč razdobljima razdvojenosti i pomirenja, njihova neraskidiva veza natjerala ih je da ostanu zajedno. Usred burnog putovanja koje su dijelili, bili su blagoslovljeni rođenjem kćeri Jelene 1970. godine.

Jovan Stojanović, unuk Milomira, brata Dragomira Bojanića, služi kao primarni izvor uvida u Dragomirov osobni život. Iako je u vrijeme Gidrine smrti imao samo sedam godina, Jovan ima živa sjećanja na svog voljenog ujaka, kojeg je smatrao djedom. Jovan se prisjeća kako je često dolazio u prijateljev stan u blizini Kalemegdana, gdje ga je uvijek zaticao dobro raspoložen.

  • Bilo za vrijeme boravka u Žikinoj dinastiji ili u svakodnevnom druženju, njegov prijatelj uvijek je bio nasmijan i vedar. Jovan ga nikad nije vidio potištenog ili namrštenog lica. “To što je moj djed nitkov lažna je tvrdnja”, pojašnjava. Jako je volio moju baku Ljiljanu, što je ponekad dovodilo do nesuglasica. Zbog toga bi se povremeno odvojili jedno od drugoga, ali on je uvijek pronalazio put do nje. Tvrdnja da ju je ostavio zbog drugih žena naprosto je netočna, tvrdi unuk Dragomirova brata, Bojanić Gidra, koji se zbog svog markantnog izgleda otisnuo u svijet manekenstva. Tijekom godina sudjelovao je u brojnim kampanjama renomiranih brendova, modnim revijama, a pojavljivao se iu glazbenim spotovima.