Halid Bešlić, renomirani umjetnik narodne glazbe u ovom kraju, stekao je veliku popularnost među mještanima. Lovačka ekipa Paparaco omogućila nam je ekskluzivan uvid u njegov život i način života u Sarajevu. Unatoč slavi, Bešlić ostaje skroman i pristupačan, što potvrđuju i ljubazni mještani koji ga često sretnu u omiljenom kafiću, gdje uživa u društvu svojih prijatelja.

Unatoč njegovoj nepokolebljivoj mladolikosti, primjetan kontrast leži u opsežnom priznanju koje sada dobiva diljem Balkana i značajnom povećanju njegovih financijskih izvora. Halidov predani rad doveo je do nabavke višestruke imovine. Prema nagađanjima koja kruže medijima, njegova kolekcija obuhvaća benzinsku postaju, cijenjeni hotel i raskošnu rezidenciju smještenu u ekskluzivnoj četvrti.

Zgradu u kojoj živi, ​​zajedno sa svojom obitelji, televizijska je ekipa efektno ovjekovječila. Vanjsko dizalo kojim se ulazilo privuklo je pozornost i posade i gledatelja. Dok se izvana može činiti skromnim, rašireno je nagađanje da unutrašnjost krasi najnoviji modni trend. U nadolazećim godinama ljetna rezidencija Halida Bešlića u Draču, smještena na slikovitom otoku Pelješcu, trebala bi se preurediti u raskošnu vilu.

Prema ranijim izjavama medijima u Hrvatskoj, Halid je zemljište kupio od kćeri svog prijatelja, inače vlasnika tvrtke. Glavni cilj ove akvizicije je pojednostaviti proces izgradnje kompleksa koji se sastoji od 12 kuća. Valja napomenuti da su sve potrebne dozvole za gradnju već ishođene. Zamišljena kao skromna nastamba, buduća rezidencija prostirat će se na 170 četvornih metara. Bez sumnje, bazen će krasiti prednji dio imanja. Iako sam uvjeren da će biti gotov tijekom sljedeće godine, ne mogu reći hoće li biti spreman na vrijeme za ljeto. Samo će vrijeme otkriti odgovor. Halid je objasnio da je ovu lokaciju odabrao zbog mira, prirodne ljepote i prikladne blizine Sarajevu.

Halid je 2009. godine doživio prometnu nesreću koja je rezultirala ozljedama lica i desnog oka. Medicinski stručnjaci u Bosni i Hercegovini, Turskoj i Belgiji uložili su hrabre napore da mu vrate vid, ali nažalost, bezuspješno. Unatoč ovom neuspjehu, Halid je pokazao izuzetnu izdržljivost organiziravši dva velika koncerta u Zagrebu kasnije te godine. Uz pomoć njemačkog liječnika, nabavio je stakleno oko koje je u potpunosti odgovaralo boji njegovog prirodnog oka, čineći razliku gotovo neprimjetnom, kako je sam Halid tada otkrio. Govorio je o mjestu gdje se nesreća dogodila, mjestu s kojim se svakodnevno susreće. Razmišljajući o mogućnosti mijenjanja ishoda, razmišlja o neviđenim posljedicama, istovremeno priznajući svoje napore da popravi ono što je bilo vidljivo. Brz protok vremena podsjeća ga na poodmakle godine i sve manju oštrinu njegovih refleksa.

Nakon nemilog događaja, Halid je predstavio ploču pod nazivom ‘Romanija’. Unatoč nagađanjima o potencijalnom padu njegove karijere, 2018. iznenadio je sve objavom iznimno popularne pjesme ‘Taman je’, koja mu je poslužila kao pretpremijera za nadolazeći album. Bešlićeva slavna karijera proteže se preko tri desetljeća, tijekom kojih je prodao milijune ploča i nastupio na brojnim koncertima, od kojih su mnogi bili posvećeni dobrotvornim ciljevima. Međutim, nakon nesreće, on naglašava da mu materijalna imovina i bogatstvo nemaju veliki značaj, unatoč obilju i jednog i drugog.