Stan Cece Bojković služi kao utočište umjetničkog izražavanja. Svetlana Ceca Bojković, renomirana dramska umjetnica, nije prepoznata samo po svom istančanom stilu već i po besprijekornom smislu za uređenje doma. Po završetku veleposlaničkog mandata njezinog supruga Slavka Kruljevića u Finskoj, glumica je utjehu pronašla u skrovitom potkrovlju povijesne i izvorne građevine. Rezidencija Cece Bojković odiše jedinstvenim i primamljivim ambijentom koji se može postići samo pažljivim održavanjem prostora ispunjenog ljubavlju.

  • Nedavno su se na raznim platformama društvenih medija pojavile zadivljujuće fotografije njezinog cijenjenog obiteljskog prebivališta. Već pri prvom promatranju postaje sasvim jasno da Ceca posjeduje duboku naklonost prema umjetničkim remek-djelima. Cijelu dnevnu sobu, spavaću sobu, pa čak i terasu krase zapanjujuće fotografije, s jednom posebnom slikom kultnog spomenika “Pobednik” u Beogradu koja ostavlja gledatelje nadahnute strahopoštovanjem. U srcu dnevnog boravka nalazi se kamin, okružen raznim umjetničkim predmetima koji krase interijer. U međuvremenu, spavaća soba pruža izlaz na terasu koja nudi prekrasan gradski pejzaž. Glumica je stalno isticala da ne živi rasipnički život i da joj je jedini prioritet boravak u srcu Beograda, njenog rodnog grada. “Posjedujem odgovarajuću količinu sredstava. Bavim se dovoljnom količinom posla za održavanje udobnog načina života. Zadovoljno je lišen raskoši, ali nadilazi moje potrebe.

Ne posjedujem vozilo; zapravo, uopće ga ne posjedujem . Umjesto toga, živim u centru grada, ispunjavajući svoju dugogodišnju želju.” “Moje odrastanje odvijalo se na raznim lokacijama, počevši od Njegoševe, pa do Pajsijeve, Strahinjića bana i Kosovske. Trenutno živim u Nušićevoj. To je moja životna putanja, ispričala nam je glumica koja ima 60 godina. -četvorni metar stana biti sasvim dovoljan.” Prema Glorijinim riječima, oduvijek je sanjala o tome da ima dom uređen u bezvremenskom, klasičnom stilu koji podsjeća na one prikazane u starinskim časopisima, i ponosno je ostvarila tu želju.

  • Kad je u pitanju bojanje zidova, klonim se ultramodernih nijansi i psihodeličnih kombinacija. Nije da sam staromodan, ali smatram da ovim suvremenim trendovima u uređenju interijera nedostaje neke topline. Izrazila je svoju sklonost estetskoj privlačnosti ravnih staklenih linija, ali je pojasnila da ne voli biti potpuno zatvorena njima. Ukazujući na svoju sklonost tradicionalnijem stilu, identificirala se kao klasičarka. Osobni stil i raspoloženje Cece Bojković očituje se u njezinoj rezidenciji koja je privukla pozornost onih koji cijene njezin umjetnički talent i osobnost. Ističe se šarmantna antička fontana koja služi kao slikovito mjesto na kojem glumica za sunčanih ljetnih dana njeguje svoje biljke. Osim toga, imam sreću da posjedujem dva izvrsna Čelićeva crteža i jednu njegovu izvanrednu sliku. Vrijedno je spomenuti da je moj pokojni suprug Muci Draškić s umjetnikom bio u bliskom prijateljstvu.

Duboko se divim Dušku Otaševiću i imam sreću što posjedujem njegovu izuzetnu zbirku grafika “Nikola Tesla”. Jednako je cijenjena i izuzetna uljana slika koju je izradila Ksenija Divjak, iako sam poduzeo mjere opreza i stavio je u staklo zbog prisutnosti pušenja u mojoj rezidenciji. Ovo delikatno remek-djelo za mene ima veliku sentimentalnu vrijednost. Iza mog portreta je stajao Ljuba Milunović, cijenjeni akademski slikar. No, prema riječima renomirane Svetlane Cece Bojković, Mucijev portret po ljepoti nadmašuje moj, što i s pravom treba. Svetlana Bojković, vrlo cijenjena ličnost srpskog glumišta, osvojila je publiku svojim izuzetnim talentom i impresivnom pojavom na filmu, kazalištu i televiziji.

  • Njezina slavna karijera proteže se kroz brojna desetljeća, obilježena iznimnim postignućima koja su ostavila trajan utjecaj na srpsku kulturu. U ovom ćemo članku istražiti fascinantan život Svetlane Bojković, zalazeći u njezine rane godine, izvanredna iskustva na filmu i u kazalištu, doprinose izvan glume i trajan utjecaj koji je ostavila iza sebe. Pridružite nam se dok otkrivamo priču i postignuća ovog iznimnog umjetnika. Počnimo ispitivanjem njezina odgoja i obrazovanja. Neosporna zvijezda srpskog glumišta, Svetlana Ceca Bojković, krenula je svojim pobjedničkim putem ukorijenjenim u obiteljskom narativu. Porijeklom iz Zemuna, rođena 1947. godine, svoje formativne godine provela je u zadivljujućem spoju kultura koji je karakterizirao Vračar. U tom okruženju i odgoju posijano je sjeme njezine slavne karijere. Od malih nogu iskazivala je ljubav prema glazbi uživljavajući se u sviranje klavira. Strast prema umjetnosti dodatno je njegovala dok je pohađala osnovnu školu i glazbenu školu.

Na svom akademskom putu išla je dvojako, upisavši IV beogradsku prirodoslovno-matematičku gimnaziju, kao i srednju glazbenu školu. Tijekom njezina djetinjstva, njezin živahan duh i bezgranična energija bili su uvijek prisutni. O iznimnom uspjehu u školi dovoljno govore i njezini izvanredni školski uspjesi, o čemu svjedoče izvrsne ocjene i prestižna prva Vukova nagrada.

  • Njezina ljubav prema izvedbenim umjetnostima oduvijek je žarko gorjela u njoj, a gluma je prava strast koja hrani njezinu dušu. Sjeme te strasti posijano je još u djetinjstvu, jer je uz roditelje rado posjećivala predstave Marionetskog kazališta i “Kazališta Boško Buha”, što je samo produbilo njezino obožavanje svijeta umjetnosti. Tijekom školovanja u osnovnoj i srednjoj školi aktivno se bavila dramskim sekcijama, krčući svoj jedinstveni put prema glumačkim sferama. Još kao srednjoškolka preuzela je odgovornost i organizirala recital za prestižno natjecanje u Beogradu, gdje je zasjao njezin izniman talent, dovevši je do željene prve nagrade uz cijenjenog Predraga Ejdusa.