Posljednjih mjeseci razvodi potresaju estradnu scenu u Srbiji a za najnoviji se saznalo prije dva dana. Riječ je o raspadu braka poznatog pjevača Dženana Lončarevića o čemu mediji pišu uveliko i iznose svakakve tvrdnje i špekulacije. Tako se pominje da on ima ljubavnicu kojoj je kupio stan a da svoju suprugu želi da izbaci iz zajedničke kuće. Povodom svih tih napisa oglasio se i sam pjevač preko posrednika. 

  • U središtu pozornosti javnosti trenutno je razvod Dženana Lončarevića, posebice jer je proslavljeni pjevač dugi niz godina uspješno skrivao svoj privatni život od očiju javnosti.Sve dok Samira Lončarević nije otkrila detalje njihovog braka, malo se znalo da je on u braku jer to nikada nije objavljeno u medijima.Upravo ovom događaju pjevač se javio preko svog pravnog zastupnika, a prenosimo kompletnu izjavu bez ikakvih propusta.

U svojstvu zakonskog zastupnika Dženana Lončarevića, obraćam Vam se radi davanja punomoći za zastupanje, sukladno članku 94. Zakona o javnom informiranju, koji daje pravo na odgovor na informaciju.

Moj klijent je nedavno primijetio primjetan porast medijske pokrivenosti, kako u tiskanom tako i u elektronskom formatu, posebno u vezi sa trenutnom brakorazvodnom parnicom Dženana Lončarevića i Samire Lončarević.

Kao pravni zastupnik Dženana Lončarevića, ovlašten sam da dam ovu izjavu za javnost, uz razumijevanje da ćemo se i ja i moj klijent suzdržati od daljnjeg angažmana u medijima i javnosti. Neophodno je poštivati ​​moju osobnu poziciju i odabrani način života mog klijenta, budući da je on svoju privatnost dosljedno davao na prvo mjesto tijekom svoje profesionalne karijere i suzdržavao se od njenog otkrivanja javnosti.

 

Dana 28. veljače 2024. godine, Dženan Lončarević je podnio tužbu za razvod braka od Samire Lončarević putem zastupnika kod Osnovnog suda u Prijepolju. Tužba je imala za cilj razvrgnuti njihov brak, odlučiti o skrbništvu nad zajedničkim maloljetnim djetetom, te utvrditi novčani doprinos za odgoj djeteta.

Brakorazvodni sudski postupak jednostavno služi kao sredstvo formaliziranja dugotrajne odsutnosti zajedničkog života između supružnika.

  • Jedina svrha ovog sudskog postupka je olakšati razvod braka, uspostaviti dogovore o skrbništvu nad zajedničkim maloljetnim djetetom i odrediti financijsku potporu koju treba pružiti. Važno je napomenuti da se ovaj pravni postupak ne bavi podjelom bračne imovine ili raspodjelom imovine stečene tijekom braka. Fokus suda ostaje isključivo na pitanjima koja se odnose na razvod, skrbništvo nad djecom i financijske doprinose.

Nedavni medijski napisi u kojima se govori o izjavama jedne od strana u vezi s diobom bračne stečevine potpuno su neutemeljeni i besmisleni. Ovi članci služe kao sredstvo za vršenje pritiska na mog klijenta, s očitom namjerom nanošenja štete i stvaranja negativne percepcije o njemu među njegovim sljedbenicima. Jasno je da je krajnji cilj kaljanje njegovog profesionalnog ugleda, s obzirom da je Dženan Lončarević poznata javna ličnost.

 

  • Tijekom cijelog sudskog postupka, pa čak i nakon njegovog okončanja, valja spomenuti da se o deložaciji ili “izbacivanju” iz obiteljske kuće između strana u njemu nikada nije razgovaralo niti spominjalo.

Nakon pokretanja tužbe, pravni zastupnik Dženana Lončarevića komunicirao je s predsjednicom sudskog vijeća i predsjednikom Osnovnog suda u Prijepolju. Upozoreno im je da slučaj nije prosleđen Centru za socijalni rad u Prijepolju, koji je nadležan za postupanje u vezi sa razvodom braka s maloletnom decom. Slijedom navedenog, Dženan Lončarević je zatražio da sud poduzme odgovarajuće mjere i zakaže raspravu u vezi s ovim pravnim pitanjem.

Nakon ovog govora, prvo sudsko ročište za ovaj pravni slučaj zakazano je za 23. srpnja 2024., što je otprilike pet mjeseci nakon što je tužba službeno predana.

Nema osnova za tvrdnje da Dženan Lončarević ima bilo kakvu želju da se ovaj postupak ubrza ili pretjerano provodi.

 

Moj klijent ne smatra bitnim trajanje brakorazvodne parnice, kao ni formaliziranje sudskog zaključenja ovog braka, s obzirom na produženo razdoblje u kojem ne postoji bračna veza.

Namjera Dženana Lončarevića ovom izjavom je da i medijima i javnosti iznese nepobitne činjenice. Time želi naglasiti da se, osim po svom poznatom imenu, ovaj brakorazvodni postupak ne razlikuje od ostalih u kojima sudjeluju pojedinci koji nisu široj javnosti poznati.

Nakon ove izjave, Dženan Lončarević će se suzdržati od bilo kakvih daljnjih govora i obraćanja, kako medijima tako i široj javnosti.