Dodža Kat, vrlo željna pjevačica, navodno je doživjela napad koji je počinio njezin rođeni brat, kako stoji u privremenoj zabrani prilaska koju je dokumentirala Page Six. Ovaj incident izazvao je značajnu pozornost svjetskih medija, ostavivši javnost nemalo zapanjena burnim događanjima u obitelji slavne pjevačice.

Debora Elizabet Sojer, majka slavnog umjetnika, iznijela je 12. siječnja dokaze Visokom sudu u Los Angelesu, tvrdeći da je njezin sin Raman Dalitando Dlamina teško oštetio pjevačeve zube. U dokumentima se navodi da je Dodža, poznata i kao Amala Ratna Zadile Dlamini, navodno 30-godišnjakinja fizički ozlijeđena, što je rezultiralo nizom posjekotina i modrica. Sojer je istaknula važnost osiguranja njezine sigurnosti u svjetlu ovih incidenata.

Prema zapisima, Raman ju je podvrgao vrlo degradirajućem i ponižavajućem verbalnom napadu koji je imao dubok utjecaj na dobitnicu Grammyja (28), ostavljajući je osjećati ranjivom i duboko potresenom. Dojina majka također je navela da je Raman odgovoran za krađu i uništavanje osobne imovine njezine kćeri. Sojer je ustvrdila da ju je Raman tijekom prošle godine u više navrata fizički ozlijedio, pa čak i prijetio smrću. Dokumenti pokazuju da se njihov zadnji susret dogodio početkom siječnja.

Šojer tvrdi da mu je 2017. godine izrečena mjera zabrane koja mu je tek nedavno istekla. TMZ je otkrio da je Kat uspješno dobila privremenu zakonsku zaštitu protiv Ramana, dok je čekala konačnu odluku o trajnoj zabrani prilaska. Međutim, Doja nije poduzela slične mjere kako bi osigurala svoju sigurnost, jer tek treba podnijeti vlastiti zahtjev za zabranu prilaska, barem za sada. Pjevačica je šutjela o ovoj situaciji, a tek je nedavno otkriveno da je imala problema s bratom.